Loading...
Izvještaji

FEMALE FRONTED NIGHT: Mechanical God Creation, Agharti, AngelSeed

FEMALE FRONTED NIGHT U SAXU

SAX je u subotu 24. siječnja bio domaćin četirima bendovima predvođenim ženskim vokalima.
1_Core_of_CreationTočni kao švicarski sat na scenu su u 22.15 izašli mladi Varaždinci Core of Creation. Predstavili su nam se s 3 autorske pjesme i 3 cover-a. S obzirom da se svrstavaju u symphonic metal nije iznenadilo izvođenje Epice. Pjevačica i autorica Viktorija je u autorskim stvarima pribjegla korištenja vibrata u svom glasu što ponekad čak i nije potrebno dok izvođenjem covera pokazuje svoj čisti vokal koji je jako lijep. Istina neke Simonine lage su joj još uvijek nedostižne, ali trudi se i samo tako treba i nastaviti. Klavijaturist Petar je čak i začuđujuće dobro skinuo Jansenov growl i slobodno mogu u vlastitim stvarima dodijeljivati mu te dionice. Čuje se da su još uvijek mladi i „nezreli“ bend, ali s više ovakvih svirki stasat će oni u jedan jako dobar hrvatski symphonic metal bend.

6_AngelSeedVaraždince zamjenjuje AngelSeed i samim njihovim stavom na pozornici vidi se razlika među njima. Zvuk, stav, glas jednostavno cijeli paket je zvučao, izgledao i doimao se kompletno i zrelo. Turneja koju su nedavno imali pomogla je i Lari da pokaže svoj potencijal. Nije bilo nikakvih vokalnih nesigurnosti, a zahvaljujući SAX-u i odličnom ozvučenju do izražaja su došli svi članovi benda. Jedini problem je bila tromost publike koju čak ni školski odrađena „Open your eyes“ od Guano Apes nije pokrenla.
S obzirom kako autorske stvari zvuče uživo veselimo se njihovom albumu prvijencu.

15_Mechanical_God_CreationTočno u ponoć na pozornicu stiže tehnički death metal i gosti iz Italije Mechanical God Creation.
Prvo što mogu reći o njima da su me oduševili.
Iako sam znala da je Lucy vokalistica u nekim trenutcima nisam vjerovala da iza tog growla stoji ženski glas. Apsolutni svaki član benda me oduševio. Basist Dave, gitaristi Mirko i Francessco, bubnjar Carlo i Lucy pokazali su izvanrednu tehniku, a žar s kojim su nastupali pokazuje koliko vole ono što rade, a to im je publika i vratila.
Headbanggeri su došli na svoje i u prvom redu ih pratili i podržavali. S onim što su sinoć donijeli zagrebačkoj publici najavljuje da Italija ima još jedan metal bend čije je samo pitanje kad će postati veliki i puniti veće klubove od SAX-a.

Posljednji izlaze Agharti kao već stare iskusnjave.
19_AghartiZa vrijeme njihovog nastupa SAX se već malo i ispraznio. Od same pojave i energije izgledali su kao da su došli odraditi gažu i potom idemo dalje. Istina nije lako biti posljednji bend, a pogotovo nakon energije i atmosfere koju si Talijani postigli. Nema zamjerke njihovoj izvedbi kako vokalnoj tako ni instrumentalnoj, ali fali im malo „života“. Vidi se kako su narasli u glazbenom smislu i postali kvalitetan metal bend i sama završena turneja po Europi to potvrđuje. Veselimo se njihovim novim stvarima i onda u konačnici i drugom albumu.

Čestitke Stage 2 Stage Promotion i SAX-u na suradnji. Nadam se da je ovo početak jednog divnog prijateljstva i da će SAX češće biti domaćin metal večerima i da će se uz odlično ozvučenje još mladih i nepoznatih kako hrvatskih tako i stranih bendova imati priliku predstaviti publici.

GALERIJA – KLIK

Izvještaj: Anita Stojanović
Foto: Martina Šestić, martina@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Mag-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, bit će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *