Loading...
Novosti

ENSLAVED: ‘THE SLEEPING GODS – THORN’ KOMPILACIJA STIŽE U STUDENOM

ENSLAVED: ‘THE SLEEPING GODS – THORN’ KOMPILACIJA STIŽE U STUDENOM

enslavedsleepingcd

Norveške progresivne ekstremne metal ikone ENSLAVED će objaviti „The Sleeping Gods – Thorn“ kompilaciju u studenom za ByNorse Music. Na albumu će se naći rijetki materijali od 2010.-2011., a „The Sleeping Gods – Thorn“ jedinstvena je kolekcija eksperimantalnog materijala koji je povezan s bendovim ranim korijenima.

Sedam pjesama na „The Sleeping Gods – Thorn“ originalno su se pojavile na strogo limitiranom EP-u između bendovih albuma „Axioma Ethica Odini“ i „Riitiir“ koji su snimljeni u Solslottet studiju u Bergenu te u vlastitom studiju članova benda i djelomično duboko u šumi Valevaag na jugozapadnoj obali Norveške. Poput pjesama, produkcija i miks su stari i novi – visoke tehnologije i bez tehnologije, mješavina koncpeta koi s u esencijalni u postizanju potpisa kakav nose ENSLAVED. Članovi benda Ivar Bjornson i Grutle Kjellson koproducirali su materijal s dugogodišnjim suradnikom Iverom Sandoy.

Na albumu su stihovi otpjevani na norveškom, engleskom i staronorveškom, s mitološkim temama i ezoteričnom stranom runa, kao i kontrast nordijskog načina sustava politeističkog vjerovanja i monoteističke kuga veliki svjetskih religija. Glazba s poštovanjem kima glavom panentnu inspiracije za ENSLAVED, „tada“ i „sada“. Ovdje su tragovi proto black metala BATHORY-ja, klasičnog rock i heavy metala 70.-ih i 80.-ih, sintetizirani i sekvencirani majstori 70.-ih, prog rock, svjetska/nordijska narodna glazba, norveški black metal 90.-ih, moderna klasična glazba, goth rock poput FIELDS OF THE NEPHILIM i mnogo toga.

„The Sleeping Gods – Thorn“ izaći će 11. studenog kao limitirano izdanje plavog vinila (webshop edicija), crni vinil, digipak CD i digitalno ba ByNorse Music. Prednarudžbe će startati 30. rujna.

“The Sleeping Gods – Thorn” lineup:

Ivar Bjørnson – gitara, synth
Grutle Kjellson – vokali, bass
Cato Bekkevold – bubnjevi
Ice Dale – glavna gitara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *