Loading...
Novosti

EMPEROR NASTUPA NA BLOODSTOCK OPEN AIR FESTIVALU IDUĆE GODINE

emperorlogoNorveški blackeri  EMPEROR proslavit će 20. obljetnicu svog albuma “In The Nightside Eclipse” s nekoliko festivalskih nastupa. Osim nastupa na njemačkom Wacken Open Air festivalu, Emperor će biti i jedan od headlinera Bloodstock Open Air festivala 2014., koji će se održati u kolovozu iduće godine u Catton Hall, Walton-On-Trent, West Midlands, Ujedinjenom Kraljevstvu. Članovima benda, Ihsahnu(pravo ime: Vegard Sverre Tveitan) i Samothu (pravo ime: Tomas Haugen) pridružit će se  Bård Guldvik “Faust” Eithun na bubnjevima, a bend će izvesti album u cjelosti. Neće biti novog studijskog albuma ili svjetske turneje, već samo nekoliko festivalskih nastupa da bi se obilježilo njihovo remekdjelo.

EMPEROR su 2001. objavili “Prometheus – The Discipline Of Fire And Demise” i bo je to epski, progresivni metal koji je pokazao da je Emperor jedan od najtalentiranijih black metal bendova svih vremena. EMPEROR je 2005. iznenadio neočekivanim pojavljivanjem na Infernofestivalu u Oslu.

U svibnju 2012. napravljen je intervju s Ihsahnom, a Ihsahn je govorio o mogućnosti da bend više nastupa u budućnosti: ” 2007. je bila naše zadnje poglavlje, ali uvijek postoji neki potisnuti pritisak da se nešto mora napraviti. Obično ja samo kažem „ne“.’ Mogu shvatiti nostalgiju i sve to. Kada bih ja osjećao nostalgiju kao i svi, onda ne bi uopće imalo smisla da radim ikakvu glazbu (na svom solo projektu).
Dodao je: “Ljudi koji su dugo vremena fanovi Emperora još uvijek misle da imam 17 godina.“

Intervju u cjelosti pročitajte OVDJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *