Loading...
Izvještaji

DEPECHE MODE TRIBUTE – GIFT – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 06.05.2016.

DEPECHE MODE TRIBUTE – GIFT – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 06.05.2016.

dm tribute

Još jedna „tribute“ večer u VIB-u uspjela nam je barem malo zagolicati maštu i omogućila nam da tjelesnim i misaonim senzacijama osjetimo dio atmosfere koji se može osjetiti na „originalnim“ koncertima.

Novosadski Gift je bio fenomenalan u svojoj izvedbi, uz veoma zahvalnu i brojnu publiku. Jedinstveni su i ponajbolji u onome što rade, a s obzirom na pri jašnja gostovanja u Zagrebu, ovdašnjoj publici nisu nepoznati. Scenskim nastupom benda dominira frontmen Jovan Matić, a najčešći epitet koji mu se pripisuje u medijima je „karizmatičan“. Zaista je posebna i unikatna pojava. Sa svojim glam šljokicama na očima i cabare plesnim pokretima te koketirajućim pogledima koje upućuje publici i smiješkom kojeg ne skida s lica, potpuno obuzme pažnju svih prisutnih. Tome se nadoda i odlična, autentična izvedba najvećih hitova slavnih Depecheovaca i doživljaj je potpun. Jovan iliti Joca nam se cijelu večer obraćao na engleskom, tek je poneku rčenicu izrekao na srpskom, a sam se opravdao kako mu to prirodno dođe, s obzirom da je godinama žvio u Londonu i tamo obogaćivao svoje glazbeno i žvotno iskustvo. Šaroliko su društvo članovi Gifta pa je atrakcija jučer bila i kubanska basistica Niuvys Sabournin Perez, a i klavijaturistica Olivera Budosan koja svojim nastupom i izgledom unosi malo gotike i mističnosti. Bubnjar Milos Stojanovic i gitarist Dejan Toskov također su bili odlični, a najbolja je bila komunikacija, povezanost i kontakt među svima njima tijekom trajanja koncerta.

Giftovci su napravili presjek karijere Depeche Modea odsviravši sve njihove najveće hitove, ali i on nešto manje znane. Publika je bila dobro raspoložena, rasplesana i raspjevana, a i vidno zadovoljna nastupom, jer je svaka pjesma bila popraćena glasnim uzvicima i pljeskanjem. Osim toga, odsvirali su i svoje dvije autorske stvari, od kojih je najpoznatija Mona. Atmosfera je cijelu večer bila odlična, a tome je pridonio i osjećaj veće povezanosti i privrženosti bendu za što je zaslužan ponajviše Jovan svojim čestim silascima u publiku i ples s ljudima.

Naravno da sam koncert nije počeo u 22 sata kao što je predviđeno, već sat i pola kasnije. No nekako to više nije ni zamjerka organizaciji, već stvar koju „vintage“ publika dočeka kao normalnu. Uz jednu pauzu od 15 minuta i dvostrukim povratkom na bis, Gift je službeni dio večeri završio oko pola 3 u noći.

VIB revno nastavlja organizirati svoje „tribute“ večeri pa tako fanovi Arctic Monkeysa mogu doći na svoje sljedeću srijedu, 11.5.

Izvještaj: Kaja Žulić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *