Loading...
NajaveNovosti

DEEP PURPLE ZA DVA MJESECA KREĆE NA OPROŠTAJNU TURNEJU

DEEP PURPLE ZA DVA MJESECA KREĆE NA OPROŠTAJNU TURNEJU

Kada nas oproštajnom turnejom pozdravljaju rock klasici – pitamo se kako su brzo proletjele godine? Nakon nedavno održane svjetske turneje Black Sabbatha “The End” kojom su službeno zatvorili crnu knjigu pakla – od nas se opraštaju i dinosauri rocka. Skoro pa da ne postoji osoba, a da bar mrmljajući ne zna tonove kultne Smoke On The Water (inače, najbolje izvedene skladbe na Stratocasteru frontemena grupe “Titanic” kada na hercegovačkim svadbama mladoženja baca kravatu muškoj populaciji).

Deep Purple, osnovani su davne 1968. u Engleskoj. Tadašnju postavu benda činili su Rod Evans (vokal), Ritchie Blackmore (gitara), Nick Simper (bas), Jon Lord (orgulje i klavijature) i za bubnjevima Ian Paice.

U dugogodišnjoj je karijeri Deep Purple objavio 19 studijskih i 22 live albuma.

The Long Goodbye Tour, kao što i sam naziv govori – posljednja je prilika vidjeti jedan od najvećih classic rock bendova koji su upisani u Rock N´ Roll Hall of Fame. Europska turneja započinje koncertom u Bukureštu 13.5.2017., a nastavlja se sljedećim koncertom u Sofiji, a nakon toga slijede Zagreb, Beč (17.05., Stadthalle, Wien), München, Ženeva, Prag, Lodz, Katowice, Luksemburg, Hamburg, Lille, Amsterdam, Pariz, Cologne, Dortmund, Leipzig, Frankfurt, Berlin dok će se posljednji europski koncert održati 14.06.2017. u Stuttgartu.

Posljednju postavu benda na The Long Goodbye turneji čine Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse i Don Airey. Najveće rock hitove svih vremena poput Smoke On The Water, Child In Time, Hush, Woman From Tokyo, Strange Kind Of Woman, Burn, The Gypsy, Soldier Of Fortune, Speed King i druge, imat ćete priliku poslušati uživo na koncertu u Beču 17.5. u Stadthalle.

Publiku će prije oproštajnog koncerta Deep Purplea zagrijati Monster Truck.

Deep Purple 17.05. @ Stdathalle, Wien
ULAZNICE:
Musicticket.at, Oeticket.com, Stadthalle.com.

Zagrebački će se koncert održati 16. svibnja u Areni Zagreb. Kao posebni gosti će nastupiti Divlje Jagode i Tony Martin.
Ulaznice za koncert možete nabaviti u sustavu eventima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *