Loading...
Novosti

DAVE GROHL SE PRISJETIO REAKCIJE KURTA COBAINA NA FOO FIGHTERS DEMO

DAVE GROHL SE PRISJETIO REAKCIJE KURTA COBAINA NA FOO FIGHTERS DEMO

DaveGrohl_GrammysPrema The Pulse Of Radio, Dave Grohl je nedavno otkrio da je pokojni frontman NIRVANE, Kurt Cobain bio jako uzbuđen čuti rani FOO FIGHTERS demo tijekom NIRVANINE turneje 1992.

U zadnjoj epizodi „Sonic Highways“ HBO dokumentarne serije Grohl se prisjetio Cobainove reakcije na ranu demo verziju „Alone + Easy Target“ rekavši: „Kurt je čuo to i poljubio me u lice, budući da je bio u kupki. Bio je jako uzbuđen. Rekao je kao: ‘Čuo sam da ste snimili neke stvari… Daj da čujem.’ Bilo me strah biti u istoj sobi dok je slušao.“

Finalna verzija pjesme našla se na FOO FIGHTERS debi albumu koji nosi ime po bendu, a koji je izašao 04. srpnja 1995. – 14 mjeseci nakon Cobainove smrti.

„Sonic Highways“, čija je premijera bila 17. listopada, je serija od osam epizoda koja prati stvaranje istoimenog albuma u osam različitih gradova. Zadnja epizoda fokusirana je na glazbenu povijest Seattlea.

Album je prodan u oko 190.000 kopija u SAD-u u prvom tjednu po izlasku što mu je osiguralo drugo mjesto na Billboard 200 album chartu.

Bend je potvrdio i detalje najveće sjevernoameričke turneje ikada tijekom koje će svirati u arenama, amfiteatrima i stadionima u ljeto i jesen 2015. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.