Loading...
NajaveNovosti

DANAS ZAPOČINJE ŽEDNOUHA PROLJETNA SEZONA!

Jimmy Barka Expirience_liveNakon zimske pauze Žedno uho u suradnji s AKC Medika danas započinje koncertne aktivnosti u 2014. godini nastupom slovenskog unikatnog benda JIMMY BARKA EXPERIENCE koji će u Zagrebu promovirati krajnje autentičan cjelovit materijal debi albuma: OLD NEWS mixtape, a koji će se na koncertu moći i kupiti. Koncert će se održati u klubu Attack (Medika), a početak koncerta zakazan je za 22h. Ulaznice po cijeni od 35Kn mogu se kupiti na samom ulazu u klub.
S obzirom da se radi o plesnom bendu čiji korjeni ritma leže u funk/afro/ethno glazbi kao cjelovečernja podrška, prije i nakon nastupa benda, nastupit će i dva vrsna DJ-a kolektiva SOULKEKS : Mr Dirty Hairy i Borovich, koji glazbu reproduciraju isključivo sa rijetkih gramofonskih ploča.
Jimmy Barka Experience čine renomirani jazz perkusionist Marjan Stanić – bunjar avant RnR benda Žambo Žoet Workestrao i stalni bubnjar u bendu Vaska Atanasovskog i dva vrsna producenta/DJ-a, Borka i Bakto zaslužni za spas od zaborava popularne ex yu funk, soul, disco, rnr glazbe 60’s i 70’s godina koju izvode u projektu TETKINE RADOSTI. Izričaj benda zasniva se na spajanju modernog i tradicionalnog, gdje Marjan izvodi lepezu plesnih ritmova na perkusijama i klasičnom bubnju u rasponu od tradicionalnih ethno ritmova sve do modernih i onih eksperimentalnih. Marjana prate DJ-evi Borja i Bakto na četiri gramofona, samplerima i efektima elektronskim audio kolažom začinjenim poznatim replikama/samplovima iz EX YU filmova. Rezultat kreativnog, inspirirajućeg spoja tradicionalnog i modernog izričaja je instrumentalna, slikovita plesna glazba začinjena vrhunskim humorom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim i zasigurno pokreće tijelo na ples.
Nakon nastupa benda Jimmy Barka Experience i SoulKeks Dj kolektiva Žedno uho najavljuje pregršt gostovanja kao i održavanje 15. Žedno uho festivala (21. – 24.05.) Izvođači koji će nastupiti u proletnjoj Žednouhoj sezoni su predstavnici aktualne međunarodne nezavisne scene široke lepeze žanrova: William Tyler, Bohren & Der Club of Gore, Barzin, The Notwist, Dum Dum Girls, DKV trio, Hauschka, Wovenhand, Forest Swords, Damien Jurado.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *