Loading...
Recenzije

CIVIL WAR – THE LAST FULL MEASURE

CIVIL WAR – THE LAST FULL MEASURE

civilwarlastfullcd

Datum izaska: 04.11.2016.
Izdavač: Napalm Records
Žanr: heavy/power metal
Ocjena: 3.5/5

Odbjegli ili prognani članovi trenutno najvećeg power metal benda ”Sabaton” izdali su svoj treći studijski album ”The Last Full Measure” preko diskografske kuće ”Napalm Records” 4. studenog. Predvođeni i ovaj put pjevačem mega dobrog, ali ne pretjerano popularnog ”Astral Doorsa” Nils Patrick Johanssonom nastavili su uhodanim ritmom. To znači tekstovi s (trenutno jako popularnom)povijesnom tematikom i klasični skandinavski power/heavy metal sa dosta jakim klavijaturama u pozadini. Treba naglasiti da je kod Civil Wara cijela ta sintisajzerska kulisa po meni puno bolje ukomponirana nego kod njihovih puno popularnijih (bivsih?)kolega.

Dvanaest pjesama su na tragu kvalitete s prva dva albuma, ali ipak za jednu ocjenu ispod. Ponovo su ubacili neke za metal neuobičajne elemente(ovaj put country), ali i dalje je to dosta dobro ukomponirano. Omot albuma je i ovaj put pravo malo crtačko remek djelo. U tom su segmentu po meni nadmašili svoje Sabaton uzore.

Pjesme su ujednačene kvalitete, a meni su se posebno dojmile ”America” i ”Gladiator”. Za fanove Sabatona i skandinavskog metala ovo je obavezni program, a za one malo selektivnije preporuka da poslušaju. Svirački je album na vrhunskom nivou, vrlo dobro isproduciran. Prva dva albuma su vrlo dobra i zaslužuju čvrstu četvorku. Novom albumu ipak pola ocjene manje.

Popis pjesama:

01. Road To Victory
02. Deliverance
03. Savannah
04. Tombstone
05. America
06. A Tale That Never Should Be Told
07. Gangs Of New York
08. Gladiator
09. People Of The Abyss
10. The Last Full Measure
11. Strike Hard Strike Sure (bonus track)
12. Aftermath (bonus track)

Recenzija: Dino Alić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.