Loading...
NajaveNovosti

BOSANSKOHERCEGOVAČKI BUNTOVNIK DAMIR AVDIĆ NASTUPA U TVORNICI KULTURE, 23.12.2014.

BOSANSKOHERCEGOVAČKI BUNTOVNIK DAMIR AVDIĆ NASTUPA U TVORNICI KULTURE, 23.12.2014. dAmir avdic-2
Jedan od najistaknutijih bosansko-hercegovačkih glazbenika, pjesnika i kantautora, Damir Avdić, nastupit će u Tvornici kulture u petak, 23. siječnja 2015. godine.

Umjetnik riječi oštrih poput britve, direktnih kao metak u glavu, ravno iz srca. Bez kompromisa, bez iluzija, uzdrmaće i ljutog pankera i odvaljenog hiphopera. Odvojiće zamišljenog intelektualca od šanka i ušutkati najglasnijeg. Njegove riječi su žilave, napete, drske. Istina boli i Damir Avdić vam je prostire ogoljenu do srži, surovo i neumoljivo. Govori ih psihotično, ispraća vampirskim pogledom, urezuje tvrdim, moćnim gitarskim rifom koji više pripada hard core školi nego klubu kantautora. Damir Avdić alias Diplomatz je sve u jednoj osobi – pjevač, pjesnik, gitarist, band, kantautor odnosno anti-kantautor, glumac, pisac, mislilac. Sve radi iz srca, trijezne glave, uvijek pogodivši u srž problema. Mnogima stane na žulj do kraja razobličavajući banalnost surove svakodnevnice.

Od prvog romana “Na Krvi Ćuprija” i debitantskog solo albuma “…od trnja i žaoka” (Slušaj Najglasnije!) se kroz brojne koncertne nastupe po zemljama bivše Jugoslavije brzo proširila legenda o bosanskom psihu Damir Avdiću. Sa sljedećim albumima “Mrtvi su mrtvi” i “Život je raj” (oba Moonlee Records) te najaktualnijia “Main Kapital” i “Human Reich”, Damir Avdić je potvrdio poziciju jednog od najznačajnijih autora posljednjeg desetljeća, a uz to svakako zaslužuje i titulu najgnjevnijeg pjesnika Balkana.

Diskografija:
“Human Reich” (Kapital Rekord, 2013)
“Main Kapital” (Kapital Rekord, 2012)
“Život je raj” (Moonlee Records, 2010)
“Mrtvi su mrtvi” (Moonlee Records, 2008)
“…od trnja i žaoka” (Slušaj Najglasnije!, 2004)

Linkovi:
damiravdic.bandcamp.com/

Ulaznice u pretprodaji iznose 35 kn, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 50 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr
www.eventim.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *