Loading...
Izvještaji

BLIND GUARDIAN – Slovenija, Ljubljana, Kino Šiška, 21.05.2015.

BLIND GUARDIAN – Slovenija, Ljubljana, Kino Šiška, 21.05.2015.

U izvrsnom ambijentu kina Šiška nakon skoro 9 godina pauze na pozornicu su se vratili njemački power metal giganti Blind Guardian. Pristojno popunjena dvorana (po mojoj procjeni oko 700 ljudi) s ovacijama je dočekala otvaranje koncerta s pjesmom ”The Ninith Wave”, slijede pjesme: ”Banish From Sanctuary”, ”Nightfall”, ”Fly”, Tanelorn”… i tako sat i petnaest minuta nakon čega bend po prvi put napušta pozornicu.

IMG_2963

Nakon par minuta uz stvarno gromoglasne ovacije odlične slovenske publike (potpomognute s dvadesetak Hrvata) bend se vraća na prvi bis i svira ”Into The Storm” i ”Twilight Of The Gods”. Na kraju je vrijeme i za drugi bis i naravno najveći hit ”Valhallu”, te za kraj pjesma ”The Bard’s Song – In The Forest” po starom dobrom običaju složno je otpjevana zajedničkim snagama svih u dvorani. ”Mirror, Mirror” je do kraja protresao neumornu i opet ponavljam jako dobru i raspoloženu publiku. Međutim ni to nije bio kraj, nakon velikih ovacija i skandiranja ”Majesty! Majesty!” bend se odlučio svoje vjerne fanove počastiti i s tim starim klasikom. Potez hvale vrijedan i odličan završetak koncerta.

IMG_2917

Sama pozornica nije bila ništa spektakularna. Solidni svijetlosni efekti i uobičajeno veliko platno u pozadini. Bend na visokom nivou i svirački i vokalno. Hansi je stvarno besprijekorno odradio svoj posao. Zvuk također na visokom nivou. Jedina mala zamjerka je potpuno ignoriranje njihovog najboljeg albuma ”Imaginations From The Other Side”, neobjašnjivo je da nisu svirali niti jednu pjesmu s tog mega klasika. Sve u svemu jedan dosta dobar nastup legendarnog benda uz odličnu publiku. Da odradim posao do kraja valja napopmeniti da je predgrupa bila slovenski bend ”Shadowicon”, solidan symphonic metal sa ženskim vokalom.

>>>>>>>>> FOTO GALERIJA <<<<<<<<<

Izvještaj: Dino Alić
Foto: Zlatko Vlašić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *