Loading...
Recenzije

BESEECH – My Darkness, Darkness

BESEECH – My Darkness, Darkness

Beseech-My-Darkness-Darkness

Izdavač: Despotz Records
Datum izlaska: ožujak 2016.
Žanr: Gothic Rock
Ocjena: 3.5/5

Nakon više od desetljeća kreativne stanke na scenu su se vratili švedski tvorci melankoličnog rock zvuka i objavili svoj melankolično mračan i rockerski pitki album „My Darkness Darkness“.

Ovaj album donosi čistoću gothic zvuka baš onakvu kakva treba biti. Odlično dozirana melankolija, prava mjera klasičnog i jednko tako modernog zvuka. „My Darkness Darkness“ otvara „Beating Pulse“ koja donosi pamtljivu kombinaciju električne instrumentalizacije i čiste akustike kojima dominiraju dva vokala. „The Shimmering“ nastavlja tempo prethodnice dok „Bloodline Fever“ ubrzava i donosi harmoničnu vokalnu harmoniju i protočne ritmove dok „Mr. Uninvited“ krasi klavijaturistička tekstura laka za pamćenje i ugodna za osjećaje. Naslovna „My Darkness Darkness“ ima zrelu rockersku notu u kontrstu sa „Atmosphere“ koja je tmurna i mračna s osjećajem izvornog alter rocka. U pravom trenu, na dašak alternativnog rock zvuka nadovezuje se „higwayman“ svojim žešćim aranžmanom i zamjetnom bass linijom dok se gothic zvuku Beseech vračaju sa „The Ingredients“ i „One Last Call“ koja briljira gothich atmosferom i tehamtikom. „Darksome“ koja nas uvodi u završni dio albuma odiše old-school rock zvukom i odličnoj kombinaciji akutičkih i električnih elemenata dok „The Symbol“ svojim klasičnim rock zvukom album zatvara na najbolji mogući način.

Klas Bohlin i Angelina Sahlgren Söder vokalna su kombinacija kao stvorena za melankolične trenutke, a „My Darkness Darkness“ album je kojeg će zbog njegove dubine i slojevitosti gothic zvuka prigrliti gothic rock poklonici diljem svijeta. Ovaj je album ne samo nastavak uspješne priče koja je pomogla definirati scenu, već je i potvrda bendove ambicije i talenta. „My Darkness Darkness“ donosi ozbiljniji i postojaniji izričaj, slijedi tradiciju, ali i eksperimentira s novim zvukom kojeg ugrađuje u svoj rad i glazbeni identitet. „My Darkness Darkness“ slijedi put na kojem se zaustavio danas već legendarni bendov album „Souls Highway“. Dobro je imati Beseech opet na sceni!

Popis pjesama:
1. Beating Pulse
2. The Shimmering
3. Bloodline Fever
4. Mr. Uninvited
5. My Darkness, Darkness
6. Atmosphere
7. Highwayman
8. The Ingredients
9. One Last Call
10. Darksome
11. The Symbol

Recenzija: Ivana Sataić – ivana@venia-mag.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *