Loading...
NajaveNovosti

BEN FROST 17.4. STIŽE U MOČVARU

BEN FROST 17.4. STIŽE U MOČVARU
Ben FrostOvogodišnje gostovanje Bena Frosta na završnoj večeri festivala Žedno uho zasigurno je mnogim posjetiteljima predstavljalo jedno od najvećih pozitivnih otkrića u okvirima moderne konceptulane glazbe. Premda mu je novi album A U R O R A na svim vodećim glazbenim kritičarskim platformama zasluženo dobio visoke ocjene, tako briljantan i brutalan nastup nitko se nije usudio očekivati. U sat vremena koncerta uz hipnotičke treptaje stroboskop svijetla i mase dima, sam na pozornici, okružen elektronskim instrumentima – Ben Frost je publiku doslovno odveo u najveće dubine svemira i provozao po njemu dragim najskriveniji kutovima dalekih galaksija, niti jednog trenutka podilazeći, koristeći se klišeima moderne industrijske elektronske glazbe. Bio je to krajnje iskren nastup pun emocija kojima je Ben putem elektronskih glazbenih kompozicija ispričao publici fantastične putopise iz drugih galaksija.
Nakon gore opisanog iskustva Žednouhima nije preostalo ništa drugo nego organizirati mu prvi samostalni nastup u Hrvatskoj – 17.travanj 2015. godine. BEN FROST u klubu Močvara.
Rođeni Australac Ben Frost 2005. godine se seli u Reykjavik gdje put stvaralaštva nastavlja sa bliskim prijateljima Valgeir Sigurðssonom i Nico Muhlyem . Ubrzo pokreću intimnu diskografsku kuću The Bedroom Community na kojoj izdaju glazbu najvećim dijelom orijentiranu na modernu/avangardnu kompoziciju. Pored svojih solo albuma Ben Frost istim intezotetom stvara glazbu za film, kazalište, moderni ples, a takođe surađuje, po svemu sudeći , isključivo s izvođačima gdje postoji obostrano razumijevanje i ljubav prema stvaralaštvu. Neki od izvođača sa kojima je Ben Frost surađivao su: Brian Eno, Swans, Bjork, Gus Gus, Colin Stetson, Tim Hacker. Senzibilitet za umjetnost koju Ben Frost ispoljava kroz komponiranje kao i kroz vještine audio inženjeringa i produciranja ponajbolje dokazuju i brojni dugomentražni, kratki igrani i dokumentarni filmovi, zatim niz kazališnih predstava i izvedbi modernog plesa gdje je Ben Frost potisan kao kompozitor glazbe. Neki od filmova koje treba istaknuti su zasigurno australski igrani film Sleeping Beatutiy koji je 2011. godine prikazan na festivalu u Canes-u i islandski igrani film Deep. Kao Ben Frostov dosadašnji vrhunac u stvaralaštvu treba istaknuti scensko/glazbenu adaptaciju kultnih književnih dijela kao što su novela Iain Banksa – The Wasp Factory gdje je Ben potpisan kao skladatelj i redatelj predstave, zatim kultni film Solaris Andrei Tarkovskyog uz koji Ben Frost i Daníel Bjarnason uz pratnju poljskog filharmonijskog orkestra Sinfonietta Cracovia izvode glazbu uživo uz prikazivaje filma.
Posljednji album A U R O R A izdan je paralelno za Benovu diskografsku kuću Bedroom Community i major label Mute. Najbitnija platforma koji se bavi globalnim glazbenim događanjima u popularnoj glazbi Pitchfork dodijelio je važnu etiketu posljednjem Benovom albumu za 2014. godinu: Best new music 2014.
Prvi samostalni koncert Ben Frosta u klubu Močvara posjetiteljima obećava neponovljiv, upečatljiv doživlja koji će zasigurno biti uvršten na listu ponajboljih koncerta u 2015. godini održanih u Hrvatskoj.
Ulaznice po promotivnoj cijeni od 55Kn u periodu od 8 – 24. prosinca mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinjska 22 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 80 kn. Nakon isteka perioda promotivnog perioda prodaje cijene ulaznica će biti sljedeće:
65kn (do 16.04.2015.)
80kn (na ulazu)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.