Loading...
Izvještaji

AMON AMARTH, TESTAMENT & GRAND MAGUS – Beč, Gasometer, 22.11.2016.

AMON AMARTH, TESTAMENT & GRAND MAGUS – Beč, Gasometer, 22.11.2016.

grand-magus-4

U točno 19 sati na stage odličnog kluba Gasometer izlaze švedski heavy metal trio Grand Magus koji s doom korijenima odlično orađuju svojih 35 minuta. Brzinski presjek svojih najboljih pjesama od ”I, The Jury”, ”Sword Of The Ocean”, ”Varangian” preko himni poput ”Steel Versus Steel” i ”Iron Will” i za kraj ”Like The Oar Strikes The Water” i ”Hammer Of The North”. Grand Magus su imidžom i pjesmama sinonim za izvorni heavy metal, koža, nitne, zakovice, mišići i tetovaže. Odličan početak jedne izvrsne večeri.

testament-6

Nakon 15 minuta na scenu dolaze thrash metal legende i jedan od najvećih i najpopularnijih thrash metal bendova svih vremena Testament. Odmah počinje teško granatiranje s najnovijim pjesmama ”Brotherhood Of The Snake”, ”Rise Up” i ”The Pale King”. Chuck Billy dominira pozornicom stasom, ali i glasom. Ostatak benda nimalo ne zaostaje. Slijede pjesme ”Disciples Of The Watch”, ”The New Order”, ”Dark Roots Of Earth” i ”Stronghold”. Publika počinje nekontrolirano divljati na legendarne thrash metal bombe iz osamdesetih ”Into The Pit” i ”Over The Wall”. Alex Skolnick  uživo dokazuje zašto je jedan od najboljih gitarista u heavy metal žanru, a samim time i u kompletnom glazbenom univerzumu. Za kraj sviraju ”The Formation Of Damnation”. Odličan koncert koji bi zaslužio čistu peticu da nije bilo problema sa zvukom (pretihe gitare) i da je bilo bar 15 minuta duže (trajalo je samo 55 minuta).

amon-amarth-7

Ako sam prije koncerta imao dilemu kako to da Testament svira kao predgrupa Amon Amarthu već pri ulasku u dvoranu ta dilema je nestala kao balon od sapunice, preko 80% posjetitelja u inače krcatom Gasometeru (oko 4000) bili su evidentni fanovi Vikinga iz 20. stoljeća. Sat i pol vrhunskog užitka za sve fanove jednog od najvećih metal bendova koji se pojavio u zadnjih 20-tak godina. Furiozan početak sa ”The Pursuit Of Vikings”, ”As Loke Falls”, ”First Kill”, ”The Way Of Vikings”, ”At Dawn’s First Light”, pa nastavak sa ”Cry Of The Blackbirds”, ”Deciever Of The Gods”, ”On A Sea Of Blood”, ”Destroyer Of The Universe”, ”Death In Fire”… Odlično ponašanje na pozornici cijelog benda. Kad bih nekom tko nema pojma morao pokazati kako izgleda heavy metal bend ovo bi bio idealni primjer.  Uz pjesme ”One Thousand Burning Arrows”  i ”War Of The Gods” na pozornici pojavljuju se vikinzi sa sjekirama, kopljima, mačevima i zastavama. Bis počinje sa ”Rise Your Horns” i  nastavlja se sa ”Guardians Of Asgaard”. Za kraj ”Twilight Of The Thunder God” i pojava ogromnog zmaja u pozadini koji je usput dobio par šamara Thorovim čekićem od odlično raspoloženog pjevača Johana.

Metal vikinzi napuštaju scenu uz gromoglasne ovacije oduševljene austrijske publike. Vrhunski koncert i nastup sva tri benda. Čista petica za bendove, četvorke za zvuk i publiku. Šteta što će naši fanovi biti uskraćeni za Testament, a i možda za koji detalj s pozornice (zbog veličine bine u Tvornici), ali ovo se mora posjetiti. Idući utorak vidimo se u Zagrebu!

Izvještaj: Dino Alić
Foto: Zlatko Vlašić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *