Loading...
Novosti

AGHARTI POTPISALI S WORMHOLEDEATH/AURAL MUSIC GROUP

aghartiSamoborsko/zagrebački bend Agharti potpisao je ugovor s talijanskom diskografskom kućom Wormholedeath, koja će izdati njihov masivni debitanstki album pod nazivom ”Change” diljem svijeta putem Aural Music Group/Wormholedeath Japan. Album je snimljen u Mathlab studiju u Italiji, producirao ga je Jonathan Mazzeo, a miksao i masterirao Christian Donaldson (The Agonist) u Montrealu, Kanadi. Izdavanje albuma se očekuje 2013. godine, a točan datum bit će najavljen uskoro.

Agharti je započeo sa svojim radom prije četiri godine, unutar kojih su izdali dva demo izdanja i osvojili brojne nagrade na natječajima za demo bendove, a sada, potpisivanjem ugovora, njihov se status demo benda napokon promijenio.

Vrhunac svoje demo karijere označili su svirkom kao predgrupa nizozemskoj symphonic metal atrakciji Epica u Zagrebu 2011., nastupima na velikim festivalima kao što su Metalcamp 2010 u Tolminu (SLO) i Metalfest 2012 u Zadru te brojnim manjim klupskim koncertima.
Listopad 2012. godine za Agharti označava novi početak. Tada potpisuju ugovor s Wormholedeath-om i snimaju svoj prvi studijski album pod nazivom
‘Change’.
Vezano uz potpisan ugovor bend izjavljuje: “S ponosom objavljujemo da je Agharti potpisao ugovor s Wormholedeath-om i da će naš album pod nazivom ”CHANGE” uskoro biti izdan diljem svijeta. Bilo nam je odlično surađivati s Wormholedeath-om. Od samog početka smo dobro kliknuli i znamo da ćemo
zajedno postići velike stvari. Iznimno smo im zahvalni na svim savjetima koje su nam dali za vrijeme snimanja albuma i možemo se samo nadati da će ova suradnja potrajati jer imamo još puno toga za dati, podijeliti i stvoriti.”

A&R “Worm” iz Wormholedeath diskografske kuće o Agharti je rekao sljedeće: “Agharti je tipičan bend o kojem svaka izdavačka kuća sanja. Prvi put smo se upoznali u Austriji gdje su se pokazali profesionalnima, skromnima i dragima. Njihove pjesme su bile dobro napisane i zvučale su odlično, ali osim toga pokazali su da su spremni raditi s nama na svojoj glazbi znajući da oni sami ne mogu biti toliko kritični kao što to mi možemo. Iz tog razloga smo Jonathan i ja odlučili uložiti u njih te smo otišli u Zagreb kako bismo radili na njihovim pjesmama u njihovoj sviraoni. Odlično smo se međusobno razumijeli i oni su nas
saslušali – bilo je odlično! Također smo blisko surađivali u izboru završnog zvuka, imiđa, naslovnice albuma i fotografija, a rezultat je sada ugledao svjetlo dana. Siguran sam da ćete svi od sada čuti puno o njima s obzirom da je ovo tek početak njihove karijere. Podržite ovaj bend, Agharti zaista zaslužuje vašu pozornost!”

Za sada na njihovoj web stranici (www.agharti.eu) možete poslušati pjesmu ‘Lost’ s nadolazećeg albuma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *