Loading...
Recenzije

AEROSMITH – Music From Another Dimension!

AEROSMITH – Music From Another Dimension!

Izdavač: Columbia Records/Menart
Datum izlaska: 06.11.2012.
Žanr: rock
Ocjena: 3.5/5

Legendarni Aerosmith, pioniri rock glazbe, nakon osam godina studijske stanke upravo su objavili svoj novi, doista dugo i željno očekivani, album „Music From Another Dimension!“.
Ono što Aerosmith i njihova ‘glazba iz druge dimenzije’ potvrđuju nesumnjiva je sviračka i vokalna forma te vrhunska produkcija kakvu bend kalibra Aerosmitha i zaslužuje. Mnogo je to dobrih stvari na samo jednom albumu no je li i dovoljno?

„Music From Another Dimension!“ svoj klasični američki zvuk ispoljava već u drugoj pjesmi „Oh, Yeah“ koja je autorsko djelo Joea Perryja i koja svojim zvukom doziva tračak nostalgije za vremenom kada su Aerosmith predvodili sveopće popularan rock pravac. S druge strane, „Beautiful“ na vrlo vješt, ali istovremeno i ne ne suviše impresivan  način spaja viziju suvremenog rock izričaja i klasičnog Aerosmith zvuka u kojemu prvenstveno briljira uvijek iznova fantastičan Steven Tyler.
Tylerova dominacija i zvuk kakav fanovi klasičnih Aerosmithovih balada od rock divova očekuju nastavljaju se u pjesmi „Tell Me“ koja unatoč svojoj dobro odmjerenoj i odavno isprobanoj formuli rock balade koja gađa u srce vjerojatno neće dostići vrhunce bendovih klasika poput „Crazy“ ili „I Don’t Wanna Miss A Thing“. Sličan dojam ostaje i nakon vrlo sentimentalne „What Could Have Been Love“, baladoidne skladbe sa svim predispozicijama velikog hita legendarnih rockera. No već dobro poznatog okusa. A prati ju i spot raspoloženja kakvo smo od Aerosmitha vidjeli nebrojeno mnogo puta. Da omjer nježnih balada i prepoznatljivog rock zvuka bude zadovoljen u potpunosti Aerosmith svoj novi album zatvaraju sa pjesmom naziva „Another Last Goodbye“, baladom prizvuka 70.-ih koju u ptopunosti nosi Steven Tyler u briljantnoj izvedbi koja dodatno naglašava blues liniju.
Svakako treba spomenuti i pjesme „Can’t Stop Loving You“ u kojoj gostuje Carrie Underwood čiji se glas perfektno spaja s Tylerovim te „Freedom Fighter“ koja će unatoč dobro izoštrenom rock osjetu ipak najzanimljivija ostati po spoznaji da pozadinske vokale pjeva Johnny Depp.

„Music From Another Dimension!“ svakako je vrhunski rock uradak. Aranžmanski i produkciji odrađen bez greške sa odličnim vokalnim izvedbama i sjajno odsviranim apsolutno svim istrumentima. No istovremeno „Music From Another Dimension!“ je i album koji nikako ne mogu svrstati u sam vrh Aerosmithovog opusa jer ne donosi ni tračak kreativnosti i inspiracije već samo dokazuje bendovu konstantnost i sposobnost pisanja dobrih pjesama po dobro prokušanoj formuli. „Music From Another Dimension!“ vjerojatno će više oduševiti novu generaciju rockera dok će se stari fanovi zadovoljiti spoznajom da kao i svaki Aerosmithov album, i ovaj nosi autentičan potpis američkih rockera. I vjerojatno upravo zbog toga ima sav potencijal postati klasik.

Recenzija: Ivana Sataić (ivana@venia-mag.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *