Loading...
Novosti

FOO FIGHTERS OBJAVILI TRAILER ZA SERIJAL “SONIC HIGHWAYS” – GROHL UGOSTIO I PREDSJEDNIKA OBAMU!

FOO FIGHTERS OBJAVILI TRAILER ZA SERIJAL “SONIC HIGHWAYS” – GROHL UGOSTIO I PREDSJEDNIKA OBAMU!

Foo Fighters - Sonic HighwaysKako bi dobili inspiraciju za snimanje nadolazećeg albuma “Sonic Highways” , Foo Fightersi su obišli osam američkih gradova i studija u kojima su snimale glazbene legende. Misao vodilja im je bila lokalna glazbena struja i zamišljena inspiracija kojom je svaka od regija oblikovala svoje poznate glazbenike i utjecaje kojima su ti umjetnici vraćali kulturnoj sceni svojih rodnih gradova.
Sada su objavili trailer za serijal koji u Americi kreće od 17. listopada na HBO.

U svakoj epizodi uz lokalnog, legendarnog glazbenika, Dave Grohl je na licu mjesta pisao stihove ne bi li što realnije dočarao utjecaj svakog pojedinačnog grada na sam proces pisanja i skladanja. Za film su intervjue dali glazbenici brojni glazbenici, među kojima i: Dolly Parton, Slash, Clive Davis, Cheap Trick’s Rick Nielsen, LL Cool J, Macklemore, Willie Nelson, Fugazi’s Ian MacKaye, Steve Albini, Pharrell Williams, a Grohl je popričao i s predsjednikom Barackom Obamom!
Ovo je svojevrsna glazbena karta Amerike, making of njihovog najambicioznijeg albuma do sada, ali i ljubavno pismo američkoj glazbenoj povijesti.

***
O albumu:

Album izlazi 10. studenog

“Ovaj album je prepoznatljivi Foo Fighters album, ali ima nešto dublje i muzikalnije u sebi. Mislim da su nas različiti gradovi koje smo obišli kao i ljudi koje smo sretali nadahnuli da se protegnemo dalje i da istražujemo novi teritorij, bez gubljenja našeg prepoznatljivog zvuka”— kaže Dave Grohl koji vjeruje da okruženje u kojem se snima i piše utječe i na rezultat glazbe koja se stvara.

Na linku http://bit.ly/sonic-highways obožavatelji mogu naručiti novi album Sonic Highways i to na CD-u i na 180 gramskom vinilu. Vinil dolazi u paketu s devet različitih naslovnica koje uključuju osam verzija na temu gradova u kojima je sniman album: Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle i Washington. http://bit.ly/sonic-highways ujedno će biti jedino mjesto gdje će obožavatelji grupe Foo Fighters moći naručiti jednu ili više naslovnih strana albuma po sistemu “Skupi ih sve!”. Lepeza ograničenih količina raznovrsnih ekskluzivnih dodataka za kolekcionare bit će također dostupna samo na tom linku. Sonic Highways (Roswell Records/RCA Records/Sony/Menart) traje malo više od 44 minute, a producirali su ga Butch Vig i Foo Fighters.

Na albumu je osam pjesama:
1. Something From Nothing
2. The Feast and The Famine
3. Congregation
4. What Did I Do?/God As My Witness
5. Outside
6. In The Clear
7. Subterranean
8. I Am A River

Sonic Highways dijeli ime s istoimenom HBO serijom od osam epizoda koju je režirao Dave Grohl osobno, a koja predstavlja ljubavnu posvetu povijesti američke glazbe. Za album i seriju, Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett i Pat Smear skladali su i napisali po jednu pjesmu u svakom od gore spomenutih osam gradova.

Sve informacije vezane za seriju i album “Sonic Highways” pratite na :
www.foofighters.com

I na Menartovim službenim stranicama:
www.menart.hr
https://www.facebook.com/menarthrvatska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.