Loading...
Izvještaji

2 CELLOS – Zagreb, Trg kralja Tomislava, 02.07.2016.

2 CELLOS – Zagreb, Trg kralja Tomislava, 02.07.2016.

Stjepan Hauser i Luka Šulić, naši svjetski poznati čelisti sinoć su pred prepunim Trgom kralja Tomislava proslavili pet godina svog glazbenog djelovanja pod nazivnikom 2Cellos.

2Cellos-04

Stjepana i Luku ne treba posebno predstavljati, njihovo je stvaralaštvo bazirano na obradama hitova svjetskih imena pa su se tako u ovih pet godina pod gudalima njihovih čela našle pjesme Stinga, Coldplaya, Michaela Jacksona, AC/DC-a, Nirvane, Iron Maidena i mnogih drugih. Za ovu prigodu od mnoštva suradnji koje su ostvarili i tako se svrstali u sam vrh svjetske glazbene scene, 2Cellos kao svoje su goste pozvali legendu talijanske pop glazbe Zucchera i legendu hrvatske pop glazbe Olivera Dragojevića. Time je pozivnica Zagrepčanima za vrhunski provod na početku ljeta u samom srcu grada bila i više nego potpuna, a Tomislavac je već i dva sata prije koncerta bio gotovo dupkom pun.

2Cellos-02

Prije druženja sa Zagrebom kojem su podarili klasično-rockerski koncert za pamćenje 2Cellos su na nekoliko minuta ugostili gradonačelnika Milana Bandića koji je prigodu iskoristio momcima čestitati na prvom značajnom jubileju u brojanju uspješnih godina njihove karijere, a potom su se iz Umjetničkog paviljona spustili na Tomislavac pred nestrpljivu zagrebačku publiku koju su skoro dva sata oduševljavali svojim nepobitnim sviračkim umijećem i svojom glazbenom vizijom skladbi kao što su “Where Streets Have No Name” i “With Or Without You” legendarnih U2, “Shape Of My Heart” veličanstvenog Stinga, “Smooth Criminal” i “They Don’t Care About Us”nikad prežaljenog kralja popa Michaela Jacksona ili “Thunderstruck” i “Highway To Hell” jednog od najlegendarnijih hard rock bendova svih vremena AC/DC, “Satisfaction” jednih i neponovljivih The Rolling Stones. Tako su se neka od najvećih glazbenih imena prošlog i ovog stoljeća u samo jednoj ljetnoj večeri sjatila u Zagreb i razgalila srca Zagrepčana.

2Cellos-39

Stjepan Hauser i Luka Šulić ne samo da su vrhunski čelisti, jer da to nisu Zagreb ne bi danas pričao o veličanstvenom spletu nota koje su se iz njihovih gudala raspršile publikom, već su i vrhunski zabavljači, ali i spontani i glazbeno pristupačni momci čija je glazba odmak od svakodnevne žurbe svima koji joj otvore svoja vrata. Zato glasna podrška rasplesanog prepunog zagrebačkog trga i njegovih okolnih ulica nikoga nije iznenadila dok se pozitivna energija širila u valovima od grandiozne pozornice koju su resila dva velika video zida i mnoštvo svjetlosnih i pirotehničkih efekata u zaleđu zagrebačkog Umjetničkog paviljona do statue kralja Tomislava s druge strane trga i nazad.

2Cellos-12

Kad ste u dobrom društvu vrijeme prolazi nestvarno brzo. Tako je nakon više od sat vremena neumornog prebiranja po žicama Stjepan Hauser najavio prvog gosta zagrebačkog koncerta, talijanskog skladatelja i vokalista Zucchera koji se po prvi put predstavio zagrebačkoj publici. Legendarni Talijan bio je pravo osvježenje večeri, a s našim čelističkim dvojcem publiku je rasplesao izvedbama “Il Libro Dell ‘amore” te posebice svojim svevremeskim hitom “Baila Morena” kojem nisu odolijeli ni najtvrdokorniji jer Zucchero jo uvijek ima ‘ono nešto’. Tomislavac je plesao, a već u sljedećem trenutku Stjepan je najavio dolazak još jedne glazbene legendne na binu, Olivera Dragojevića. Posebna glazbena spona između Olivera i 2Cellos nadaleko je poznata, a još se jednom potvrdila i sinoć kad su dvije veličine domaće glazbene scene zajedno izvele “Što to bješe ljubav”, Gibonnijevu uzdanicu “Lipa moja” te “Moj galebe”.

2Cellos-36

Kako to i priliči pravoj rođendanskoj proslavi, nakon što su se pozdravili publiku i povukli se s pozornice, rođendan je ukrasio i vatromet iznad Umjetničkog paviljona, a razdragana publika pozvala je 2Cellos na bis dok se iza njihovih leđa u paviljonu pripremala rođendanska torta kako bi proslava prve velike godišnjice u karijeri naše dvije čelističke zvijezde bila potpuna.

2Cellos-50

2Cellos su u prvih pet godina svoje glazbene karijere ostvarili rijetko viđen svjetski uspjeh, a njihova su čela nebrojeno puta ugostila ponajveća glazbena imena današnjice. Malo je kontinenata na kojima Stjepan i Luka nisu pronijeli jedinstven ugođaj svojih izvedbi i oči su sa svih strana svijeta uprte u sljedeći potez našeg čelističkog dvojca. Nakon svega, Stjepan i Luka su prvu etapu svog glazbenog puta proslavili u Zagrebu pred domaćom publikom koja je gotovo dva sata uživala u njihovim instrumentalnim vizijama. Momci, sretnih vam prvih 5 godina! Slavimo zajedno i 10!

>>>> FOTO GALERIJA <<<<<

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Maga-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, biti će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Izvještaj i foto: Ivana Sataić – ivana@venia-mag.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *