Loading...
Novosti

ZAKON MOSHPITA PODUČAVA ŽIVOTNIM LEKCIJAMA

Oni koji pate od stresa modernog života mogli bi naučiti vrijedne lekcije iz moshpita na lokalnim rock i metal koncertima, kaže komentator BBC-a.

U Joe Dunthorne BBC Radio 4 podcast Joe Dunthrone podsjetio se svog prvog koncerta, nastupa Green Day-a kada mu je bilo 13 godina. Rekao je: „Dečko moje sestre naučio me kako surfati na rukama. Kada su se ruke spojile pomago je lansirati me u publiku. Bio sam nasuprot pozornici i osjetio kako mi je glava u najgušćem dijelu publike. Kakva sramota umrijeti pod nogama stranaca prije nego su Green Day uopće odsvirali svoj novi single. Malo kasnije otkrio sam akko su se stranci pomaknuli korak unazad kako bi mi dali prostora. Drugi su me izravnali i spustili na tlo, a jedan me tip ohrabio da mu se pridružim u sviranju zračnih bubnjeva. Sljedećih sat vremena bio sam dio zajednice.“

Dunthrone prihvaća: „nije sve bilo prijateljski ili bezbolno“, ali inzistira: „ali je bilo podržano duhom međusobne tolerancije. Uvjeren sam da trebamo dodati više moshpit filozofije u naše živote dan za danom“ te završava: „Trebali bi svoje društvene vrijednosti potražiti na rock koncertima“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *