Loading...
Novosti

ZAGREB ADVENTURE FESTIVAL – ZAGREB, JARUN, 12.-13-05.2012.

Live: MAJKE, VATRA, DAVORIN I BOGOVIĆI, MALEHOOKERS

Život u urbanim sredinama pruža čovjeku brojne mogućnosti, no u posljednje vrijeme najčešće se povezuje s užurbanim načinom života i prekomjernom količinom stresa. Zbog manjka vremena i novca, gradski čovjek se nesvjesno prepušta rutini i tako sam sebi ograničava prostor kretanja, ne sluteći kakve to štetne posljedice ima za njegovo zdravlje.

Upravo stoga ZAGREB ADVENTURE FESTIVAL približit će prirodu urbanom čovjeku, otkriti mu brojne mogućnosti i potaknuti ga da je iskoristi na način na koji mu se ona i sama nudi.

Možemo hrabro reći da će ZAGREB ADVENTURE FESTIVAL spojiti čovjeka i prirodu na zabavan i zanimljiv način.

Festival je zamišljen kao prezentacijska platforma svih vrsta aktivnog odmora, sporta i rekreacije na otvorenom te pustolovnih aktivnosti cijele Hrvatske. Specifičnost ovog festivala je ta da se svi sadržaji mogu uživo doživjeti i isprobati.

Posjetitelji se mogu besplatno okušati u slobodnom penjanju, letu balonom ili zmajem, adventure parku, wakeboardu, ronjenju…, a sudjelovanjem u raznim natjecanjima za početnike, mogu osvojiti i vrijedne nagrade.

Paralelno uz atraktivne festivalske programe odvija se sajam proizvođača i distributeraoutdoor opreme gdje posjetitelji po promotivnim cijenama mogu nabaviti sve što im je potrebno za profesionalno i rekreativno upuštanje u pustolovine na otvorenome. Na taj način festival i sajam postaju mjestom susreta poslovnoga sektora, sportskih profesionalaca i rekreativaca te ciljane populacije.U sklopu festivala predviđena je i akcija humanitarnog karaktera.

U grupnim sportovima natjecat će se tvrtke koje će uplatom kotizacije za sudjelovanje. doprinijeti da se skupe sredstva koja se poklanjaju djeci iz dječjeg doma u Osijeku. Djeca će biti nagrađena 5-dnevnim “Avanturist scout camp-om” koji se odvija na rijeci Zrmanji. Osobe iz javnoga života također će biti uključene u humanitarnu akciju i svojim sudjelovanjem doprinijeti važnosti ove akcije. Kroz dva dana trajanja festivala, odvijat će se zabavno-glazbeni program(koncerti, DJ, video wall, plesne skupine, urban street aktivnosti- skateri, roleri, grafiteri i sl…)

Brooks u suradnji sa Ytongom podupire inicijativu Avanturista i u sklopu festivala organizira polumaraton, utrku građana, štafetu, sprint utrku i baby maraton čije će startnine biti usmjerene ka organiziciji “Avanturist scout campa” za dječji dom u Osijeku. Prijave na www.runhappyandgreen.org

VELIKI KONCERT

12.svibnja, 20:00 sati

MAJKE, VATRA, DAVORIN I BOGOVIĆI, MALEHOOKERS

Ulaznice za koncert u pretprodaji su po cijeni od 60,00 kuna, a dostupne su u sustavu Evenima te putem weba www.eventim.hr

Cilj Zagreb Adventure Festivala  je osvješćivanje i uključivanje građana u aktivnosti u prirodi, brigu o prirodi (ekologija) i konzumiranje aktivnog vida odmora. Zbog toga je ovaj festival ocijenjen kao projekt od visokoga društvenoga značaja te je dobio vrlo visoke ocjene i pohvale u vidu pokroviteljstva od:
Grad Zagreb:
Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo
Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport
TZ Grada Zagreba
Ministarstva turizma RH
Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *