Loading...
Novosti

ZAČARANA MOČVARA PREDSTAVLJA…MESZECSINKA

PETAK 27.07. • VRATA 20:00 POČETAK 21:00
ZAČARANA MOČVARA predstavlja:
MESZECSINKA
 (Mađarska)
meszecsinka.hu
http://soundcloud.com/meszecsinka
http://meszecsinka.bandcamp.com
www.facebook.com/meszecsinka
www.youtube.com/Meszecsinka

Pored svojih brojnih aktivnosti Močvara je tokom godina bila često i savršeno utočište za sve ljubitelje intimnije, nježnije glazbe koja bi Močvaru pretvarala u začarani ambijent. Neki od takvih koncerata kojih se rado sjećamo su oni na kojima su nastupali Iva Bittová, Dunja KneblJonathan RichmanDanny Cavanagh (Anathema), Tamara ObrovacZuzana HomolovaArsen DedićAfionJason AndersonOlovni plesBebe na vole i mnogi drugi.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja takvih koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić, mlade kantautorice koja je i sama do sada nebrojeno puta začarala Močvaru svojim nježnim, snažnim emocijama ispunjenim autorskim pjesmama. Zvukovi koje ćete čuti u Začaranoj Močvari nisu stilski definirani, ali moglo bi se reći da će biti ponekad u znaku akustike, lo fi pristupa i minimalizma, bit će često namijenjeni sjedećem slušanju i tiši od uobičajenih, a glazbeni stilovi koji su dobrodošli su folk, etno, jazz, blues, country, elektronika, ali i drugi,…

Treća Začarana Močvara predstavlja grupu Meszecsinka, trenutno jedan od najjačih novih mađarskih world music bendova. Predvođeni Annamáriom Oláh, pjevačicom mađarskog i bugarskog porijekla izuzetnog glasa, Meszecsinka u svom zvuku spajaju različite svjetove u jedinstven zvuk u kojem zajedno u harmoniji koegzistiraju etno, folk, psihodelija, s povremenim eksperimentalnim momentima. Mješanjem žanrova te šarmantnom i vrlo slušljivom i plesnom glazbom Meszecsinka na živim nastupima s lakoćom hipnotizira svaku publiku, a posebno je zanimljiv i naglašen multikulturalni aspekt benda, jer pjevaju na čak sedam jezika – mađarskom, romskom, bugarskom, finskom, engleskom, arapskom i španjolskom! Iako se radi o novoj grupi članovi su prekaljeni veterani mađarske scene te smo neke od njih mogli više puta vidjeti i na koncertima u Zagrebu u grupama kao što su Kampec DoloresKorai Öröm iTrottel Stereodream Experience.

Prepustite se još jednoj u nizu Začaranoj Močvari na zadnjem koncertu prije nove sezone…

OSVOJI UPAD! 

Pošalji nam ime i prezime na Fejs u inbox – www.facebook.com/veniamag!

Upad: 25 kn

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *