Loading...
Izvještaji

WHITE VODEVIL, ZERO NEURO – Zagreb, Gjuro2, 10.02.2015.

WHITE VODEVIL, ZERO NEURO – Zagreb, Gjuro2, 10.02.2015.

Sinoć sam imala priliku prisustvovati na jednom zaista, za mene, neobičnom koncertu.
U nekad iznimno popularnom zagrebačkom klubu Gjuro2 nastupila su dva benda: domaći Zero Neuro i White Vodevil, ruski bend kojem je ovo bio zadnji dan desetodnevne turneje. Radi se o dva kvalitetna benda koja bi u nekim boljim uvjetima sigurno pokazala puno više.
Znači – dva benda, a od publike jedva da su bila prisutna dva i pol čovjeka. Od bedova koji su često na turnejama, može se čuti dosta priča o dolascima u razne klubove i sviranje pred toncem i fotografom. Valjda je došao red i na mene da doživim jedan ovakav privatni koncert.
Što je uzrok slaboj posjećenosti, ne znam ni sama – možda se koncert nije dovoljno oglašavao, možda je problem bio u danu odražavanja… Tko će ga znati… Jedino što mogu sigurno reći jest to da Gjuro2, kakav je danas, uopće ne funkcionira kao dobar koncertni prostor.

2_Zero_NeuroNegdje oko 22h, nakon kratke tonske, počinju svirati Zero Neuro. Ovaj četveročlani zagrebački bend osnovan 2012. čine: basistica Karolina Zavišek, Martina Jagodić – gitara i vokal, bubnjar Branko Brozović i Dragan Dragun – gitara, vokal. Njihov je glazbeni izričaj negdje na tragu Bauhausa, Joy Divisiona i Pixiesa. Unatoč tome što je Gjuro2 bio skoro pa prazan, odradili su jedan sasvim solidan nastup i vjerujem da im je ovo iskustvo poslužilo kao dobra generalna proba za sljedeće pojavljivanje na sceni – ovaj put pred publikom.

Koncert se nastavlja uz glavni bend večeri – White Vodevil iz Sankt Peterburga. Ime im dolazi od pojma vodvilj (franc. vaudeville) koji označava vrstu komedije – lake komedije namijenjene da u prvom redu zabavi publiku. Ono čime su nas najviše zabavili bio je izazovan performans njihove zanimljive frontwoman Ekaterine Petrovskaye koja je unatoč velikom umoru i bolesti na jedva jedvite jade odradila solidan nastup.
17_White_VodevilVoljela bih da sam je vidjela u punoj formi kad pršti od zdravlja jer je i ovako prehlađena pokazala da ima izvrstan punokrvni ženski vokal pa se samo pitam kako to sve izgleda i zvuči kad u prvim redovima divljaju fanovi. Sinoć smo nažalost čuli samo uzbuđene muške vriskove kada je skinula majicu i pokazala grudi. Ovaj mi se potez u sinoćnjoj atmosferi doimao pomalo van konteksta, ali kako bilo – vidjeli smo grudi. (!!!) Sudeći po reakcijama nekima je bio prvi put. 🙂
Ni ostatak benda nije zaostajao za Ekaterinom (ne, nije bilo muške golotinje), ali i bubnjar i gitarist i basist su pokazali da dobro vladaju svojim instrumentima pa je tako u jednom dijelu koncerta gitarist zasvirao uz pomoć boce piva.
Uz sve rečeno mi ostaje nada da će tijekom daljnje promocije benda u prvi plan staviti glazbu i na temelju nje graditi daljnju karijeru, umjesto koncentriranja na samo jednog člana (u ovom slučaju članicu) benda.

I što reći na kraju… Dvadeset kuna nije previsoka cijena ulaznice za koncert ovog tipa, Gjuro2 i live svirka – jedno veliko ne (barem za sada), a publika – valjda će i toga biti.

>>>>> KLIK ZA GALERIJU <<<<<

Izvještaj i foto: Martina Šestić, martina@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Mag-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, bit će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *