Loading...
Izvještaji

VALHALLA: SET ABOMINAE, SUFOSIA, KREMATORIUM – Zagreb, Močvara, 23.01.2016.

VALHALLA: SET ABOMINAE, SUFOSIA, KREMATORIUM – Zagreb, Močvara, 23.01.2016.

Valhalla metal party by DJ Kneža i DJ Lawless događanje je koje se odavno etabliralo u jedno od najpoželjnijih kad je o metal glazbi u Hrvata riječ. Svoju reputaciju nastavljaju ui u 2016. godini, a prvo ovogodišnje izdanje Valhalle upriličeno je u Močvari u subotu 23. siječnja.

krematorium_by_pavao_hodap

Prvi na binu Močvare izlaze Riječani Krematorium. Osim što je Močvara doživjela premijeru njihovog novog spota „Judge and Oppressor“ Valhalla je bila poprište promocije i njihovog debi albuma „Body Bags“ koji je digitalno objavljen prošle godine, a uskoro se očekuje i u fizičkom formatu. Krematorium je bend prepun čiste thrash snage, onakve kakva je prije 2 do tri desetljeća stvara žanr koji danas ne poznaje granice. Brzi i čvrsti riffovi i snažan vokal dodatno pridonose melodičnosti i energiji pa nije iznenađenje što je publika s oduševljenjem pratila žestoki nastup Krematoriuma.

sufosia sl

Nakon njih na binu izlaze zagrebački thrasheri Sufosia koja je za Valhallu pripremila live doživljaj svog albuma „Inspiration Breakdown“, od prve do zadnje pjesme. Sufosia žestoko praši thrash metal, ali za razliku od Krematoriuma koji se naslanja na zlatu eru 80.-ih ovaj je bend svoje utjecaje pronašao u novijem zvuku koji graniči sa pomalo eksperimentalnim alternative metalom što donosi gomilu brzih riffova i čistih melodija, upečatljive solo dionice na vječnoj gitari dok doživljaj upotpunjava energičan vokal. Sufosia je nastup zaključila s nekoliko obrada Metallice i već dobrano zagrijanu publiku pripremila za Set Abominae.

Valhalla - 23.01.2016. - flyer

Predstavljeni kao Iced Earth tribute, Set Abominae čvrsta su mješavina thrash, power i heavy metala i šteta je što se ne odluče za autorske pjesme nego se oslanjanju na obrade Iced Eartha. Set Abominae održali su atmosferu u Močvari, ali je nisu dodatno zagrijali unatoč izvandrednim i uvjerljivim izvedbama među kojima treba istaknuti „Watching Over Me“, baladu koju publika jednostavno voli. Svoj su nastup završili s legendarnom „Iced Earth“ i Močvaru prepustili DJ setu koji je do ranih jutarnjih sati odzvanjao uvjerljivo najalternativnijim klubom u glavnom gradu Hrvata.

Izvještaj: Mladen Horvat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *