Loading...
Izvještaji

VALHALLA METAL FESTIVAL, DAN 3 – HARD PLACE, 7.5.2015.

TREĆI DAN VALHALLA METAL FESTIVALA U ZNAKU THRASH METALA

Nakon mističnog početka koncertnog programa Valhalla Metal Festivala koji protekao obavijen okultnom energijom koja izvire iz same srži doom metala, došlo je vrijeme za riffovski nabrijanu i brzu večer u znaku ponajboljeg domaćeg thrash metala.
Hard Place se pokazao sasvim solidnim domaćinom ovakvog eventa iako se u par navrata pozornica pokazala premalenom za živahne glazbenike koji su sinoć skoro pa doslovno rasturili klub svojom glazbom i scenskim nastupom.

4_KristPrva je nastupila trojka pod imenom Krist. Bend inače ima četiri člana, ali kako je gitarist Borna bio spriječen, odlučili su nastupiti u ovom krnjem obliku i potrudili se da taj nedostatak bude čim više neprimjetan. Preferiraju iznimno brzi stil, oštre riffove i naglašeni ritam bubnjeva. Želja za sviranjem je tu, ali ipak mislim da je potrebno u budućnosti se malo odvojiti od očitih uzora kao što su Venom i Slayer te naći neku svoju nišu unutar žanra. Međutim, Krist je mladi bend i skladno tome se osjeti njihov entuzijazam. Stvari poput Krist i Armaggedon zvuče zaista jako dobro i zato vjerujem da će u skorije vrijeme pokazati još više i zaposjesti mjesto na domaćoj sceni koje zaslužuju.

5_SedativDečki iz Sedativa su se odmah na početku pokazali kao dobra publika Kristu te su se tijekom njihovog nastupa taman lijepo zagrijali i za svoju rundu thrashanja. Ovaj čakovečki kvartet je krenuo vrtoglavo i u istom tempu nastavio do zadnje odsvirane stvari. Scenski su jako energični, ponekad čak i koreografirani, održavaju kominikaciju s publikom konstantno ih animirajući i potičući na headbanganje i moshanje. Da je pozornica bila malo veća bilo bi tu puno više skakanja i razbacivanja. Predstavili su nam svoj nedavno objavljeni EP jednostavno nazvan Sedativ. Potres Mozga i Električna stolica su se pokazale kao izvrsne za koncertne nastupe. Autorske su im stvari nabrijane i melodijama što i ne čudi s obzirom na to da imaju dvije solo gitare – Pavao Mesarić, ujedno i frontman benda, te Petar Vinković.
Osim autorskih stvari našlo se tu i nekoliko obrada pa se tako uz Slayer, Judase i Metallicu provukla i Tajči sa svojom Smokvicom. Dečki su tekst malo prilagodili i napravili od ovog starog pop hita s domaćih prostora pravu metal poskočicu.

14_OverpowerI za kraj su nam ostali uvijek rado viđeni dobro poznati i koncertno iskusni Zagrepčani Overpower. Taj zarazni groove koji odlikuje njihovu glazbu je u Hard Place primamio osjetno veći broj ljudi nego što je bio slučaj sa prethodnim bendovima. Frane je, osim što je izuzetno zabavan frontman, i jedan ljudski perpetuum mobile koji ne posustaje u divljanju pozornicom. I da ostatak benda cijelo vrijeme miruje, Frane bi, vjerujem, to nadoknadio svojim dinamitnim i eksplozivnim pokretima. Međutim, ovaj je cijeli bend toliko uživljen i stopljen sa svojom glazbom da na pozornici funkcionira kao jedan jedinstveni organizam. A sve to spojeno s publikom koja spremno prihvaća ponuđeno, zvuči i izgleda upravo onako kako jedan metal koncert treba izgledati.
Iznenađenje za publiku je uslijedilo pred sam kraj koncerta kada su se Overpoweru na pozornici pridružili članovi benda Bad Blood te tako zagrantirali još urnebesniji metal tulum uz hitove bendova kao što su Sepultura i Pantera. Izvedba SepulturineTerritory” je definitivno bila jedan od vrhunaca večeri.

Sve u svemu i ova se večer pokazala uspješno odrađenom. Kombinacija bendova koji su nastupili bila je izvrsno pogođena, a cijela bi stvar bila idealna da je i prva dva benda popratio malo veći broj ljudi. No, Valhalla Metal Festival kreće dalje već večeras i to u KSET-u uz bendove Stribog, Zaria i Svarica. Vidimo se!

>>>>>>GALERIIJA FOTOGRAFIJA<<<<<<<

Izvještaj i foto: Martina Šestić | martina@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Maga-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, biti će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *