Loading...
Izvještaji

VALHALLA METAL FEST, DAN 5 – MOČVARA, 9.5.2015.

MUNJEVITI FLESH ZAPALIO MOČVARU

Prvo izdanje Valhalla Metal Festivala sinoć je u Močvari uspješno privedeno kraju. Flesh, bend od kojeg sam očekivala puno, dao je i više od očekivanog te bez ikakvog problema pomeo sve pred sobom. Uz njih su nastupili bendovi Formal Charge, Shocker i odlični Dio tribute pod nazivom Bible Black.

2_FormalChargeZagrebački thrasheri Formal Charge su redom obrada i redom autorskih stvari pokušali zahuktati atmosferu u klubu što im je i uspjelo jer se divljački tražila pjesma više, no satnica je bila stroga i organizacija je po tom pitanju bila tip-top pa je publika ostala zakinuta za bis. Svoju su ljubav prema thrashu najbolje iskazali bubnjar Zoran Kokan, koji se kupao u vlastitom znoju od silne stopljenosti s ritmom, i basist Tomislav Bujan. Frontman je, iako relativno statičan tijekom nastupa, odradio korektan posao u smislu vokalne izvedbe, ali s obzirom na tip glazbe koji izvodi treba ipak s više srca prihvatiti svoju ulogu frontmana.
Solidne obrade Sepulutre, Sodoma i Slayera su dobro upotpunile i zaokružile set listu, dok autorske kao što je Desert Earth na prvu dobro sjedaju, a i izazivaju dobre reakcije publike.

3_ShockerDrugi bend večeri Shocker novo je ime domaće metal scene. Čine ga već poznata lica iz bendova Rum Smugglers, Aztec, Exer i Perfect Gentlemensch (Helloween tribute). U par mjeseci postojanja i nisu baš stigli proraditi na nekim autorskim stvarima pa je većina njihovog seta bila posvećena sviranju obrada heavy metal klasika u kojima se frontman Srđan Vuković osjeća kao kod kuće. To i ne čudi s obzirom da čovjek rastura pjevajući Helloween u tribute bendu Perfect Gentlemensch. Treba istaknuti i Princezu na gitari čiji su riffovi i scenski nastup doprinjeli sveukupnoj veseloj atmosferi u Močvari.

11_FleshUslijedio je nastup benda Flesh koji je oduševio sve prisutne. Bend je u posljednjih godinu dana toliko napredovao i proradio na vlastoj glazbi, imageu i reputaciji kao rijetko tko na našoj sceni. Na pozornici se ponašaju kao pravi headlineri. Suvereno vladaju svojim repertoarom koji pršti atraktivnim i brzim riffovima na gitari te zanimljivim bas linijama i postojanim bubnjem koji čvrsto na okupu drži ovaj iznimno vragolast i energičan bend. Kada ih gledate imate u najmanju ruku dojam da ih je na pozornici barem šestero jer od brzine kretanja ne stignete primijetiti da su na pozornici tek trojica glazbenika. Pjevač i basist Roko se izgleda rodio s misijom i svom potrebnom karizmom da postane pravi frontman kojemu ne smetaju ni rijetki otpjevani pogrešni tonovi. Za primijetiti je bilo i da je velika većina auditorija u prvim redovima bila ženskog roda i to uglavnom nastiskana upravo ispred njega.
Započevši svoj set munjevitom Hammered Down nastavljaju svirati svoje autorske stvari s nedavno objavljenog hvaljenog prvijenca “Flesh“. A atmosfera definitvno postaje najžešća za vrijeme izvođenja njihove himne Vermin Terror. Moglo je proći i bez obrade Maidenove Bring your daughter… to the slaughter… ali je i ona učinila svoje te još više nabrijala već poprilično kipući ambijent.

18_BibleBlackČast da zatvore ovo premijerno izdanje Valhalla Metal Festivala pripala je bendu Bible Black koji se pobožno posvetio izvođenju repertoara jedne od najbajkovitijih i najutjecajnijih rock legendi – Ronnie James Dioa. Odsviravši njegove kultne stvari, na kojima su odrasli i na kojima će odrastati generacije rokera i metalaca, pobrinuli su se da ova večer završi na najbolji mogući način.

Prisjećajući se kako je Valhalla započela kao skromna slušaonica u nekad omiljenom metal baru Runa za vjerne goste tog metal izdanja “Kafića Uzdravlje”, nitko nije niti pomišljao da će cijela stvar prerasti u jedan od najpopularnijih klupskih koncertnih programa. Ovo je za njene organizatore novi veliki zalogaj i novi korak u radu na razvoju domaće klupske scene. Nastupi koji su me posebno dojmili su oni slovenskog benda Mist koji je nastupio u srijedu u Vintage Industrial Baru, Overpowera koji je svojom energijom zaslužio mjesto pred većim auditorijem i na većem stageu (hint Močvara, zadnji dan) i naravno Flesh, kojem se smiješi uspješna karijera. A osim toga, folkerska fešta u KSET-u je od prvog do zadnjeg benda bila na vrhuncu – i bendovima i publici svaka čast.
I za kraj vam prenosim poruku organizatora DJ Lawlessa i DJ Kneže koji su zadovoljni svim održanim festivalskim danima, a pogotovo koncertima održanim u petak i subotu. Na pitanje kakva je budućnost festivala odgovaraju da će se sve informacije o održavanju ili neodržavanju Valhalla Metal Festivala 2016 doznati u rujnu, a novi heavy metal party u organizaciji ovog DJ dvojca stiže tek na jesen.

>>>>>>>GALERIJA FOTOGRAFIJA<<<<<<<

Izvještaj i foto: Martina Šestić | martina@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Maga-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, biti će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *