Loading...
Novosti

“ULTIMATE SINATRA” – BOGATA KOLEKCIJA BEZVREMENSKIH KLASIKA FRANKA SINATRE

“ULTIMATE SINATRA” – BOGATA KOLEKCIJA BEZVREMENSKIH KLASIKA FRANKA SINATRE

FrankSinatraU 2015. obilježit ćemo 100 godina od rođenja legendarnog Franka Sinatre (12. prosinca 1915.), a tim povodom predstavljamo vam bogato kolekcionarsko izdanje ” Ultimate Sinatra ” koje je hrvatskoj publici od danas dostupno u standardnom i deluxe izdanju.

Sve je počelo 31. kolovoza 1939. godine s prvim snimkama koje je legendarni Frank snimio u suradnji s Harryem Jamesom, Tommyem Dorseyem i njihovim orkestrima. Frank Sinatra svojim je vokalom obilježio 20. stoljeće, a svoju dugogodišnju karijeru ispunio je bezvremenskim klasicima poput “I’ve Got You Under My Skin” (1956.), “Fly Me To The Moon” (1964.), “Strangers In The Night” (1966.), “I’ve Got The World On A String” (1953.) …, a sve je kulminiralo s njegovim posljednjim studijskim izdanjima 1993. godine, u obliku multiplatinastih albuma ” Duets ” i ” Duets II “.

Tijekom svoje šest desetljeća duge karijere, ‘ The Voice ‘ se našao na gotovo 1400 snimaka, te je bio nagrađen s 31 zlatnom, 9 platinastih, 3 dvostruke platinaste te 1 trostrukom platinastom nakladom, od strane Recording Industry Association of America. Stoga nije ni čudno što je Frank Sinatra postao prava ikona, nemjerljivog utjecaja u kulturi filma, glazbe, umjetnosti, kazališta i mode.

U kasnoj fazi karijere, Frank je na upit koja pjesma ili koji album su mu najdraži odgovorio “Pjevao sam i snimio mnogo prekrasnih pjesama, i nemoguće je navesti samo jednu kao primjer. Mnoge su pjesme za mene posebene iz ovog ili onog razloga. Teško je odabrati najdraži album, ali oni koji su mi u posebnom sjećanju su “Only The Lonely”, “Wee Small Hours”, i “Come Fly With Me”, jer su se rad orkestra i moj rad uklopili savršeno. ”

Standardno izdanje “Ultimate Sinatra” kolekcije donosi 25 pjesama na CD-u, 24 pjesme na dvostrukoj vinilnoj ploči te 26 pjesama u digitalnom obliku. Deluxe izdanje s druge strane donosi ukupno 101 pjesmu, među kojima će se naći nikad objavljene snimke Franka Sinatre , kao i booklet od 80 stranica koji sadrži rijetke fotografije i citate Franka, njegove djece i prijatelja. Sve to biti će dostupno na 4 CD-a, kao i u digitalnom obliku. Među do sada neobjavljenim materijalom nalazi se alternativna verzija pjesme “Just In Time”, kao i probna verzija pjesme “The Surrey With The Fringe On Top”, snimljene 1979. godine.

2015. godina proći će u znaku obilježavanja stote godišnjice rođenja Franka Sinatre , na području glazbe, filma, knige, raznih događanja i koncerata, a “Ultimate Sinatra” jedno je od najvrijednijih izdanja koje će zadovoljiti sve vjerne obožavatelje ove bezvremenske ličnosti.

Hrvatskoj publici ” Ultimate Sinatra ” izdanje dostupno je u digitalnom obliku ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *