Loading...
Novosti

UDOVICA CHRISA CORNELLA TUŽILA NJEGOVOG LIJEČNIKA ZA NESAVJESNO POSTUPANJE

Prema navodima TMZ-a udovica Chrisa Cornella podigla je tužbu protiv njegovog liječnika za nesavjesno postupanje optužujući ga za prepisivanje prevelike doze lijekova koji su mogli dovesti do pjevačeva samoubojstva.

U tužbi Vicky Cornell navodi kako je dr. Robert Koblin prepisao 940 doza Lorazepama (Ativana), lijeka za liječenje depresije, kao i Oxycodonea tijekom zadnjih 20 mjeseci života Chrisa Cornella bez da je obavio pregled prvog čovjeka SOUNDGARDEN-a, uključujući laboratorijske testove ili bilo što drugo što bi odredilo je li Chris bio u opasnosti. Tužba navodi kako liječnik nije poduzeo nikakve korake kako bi zaštitio Chrisa iako je Koblin znao kako je pjevaš bio „pojedinac skloniji ovisnosti“. Prema navedenom u tužbi Koblin nikada nije upozorio Chrisa na opasnost od samoubojstva ili drugih nuspojava dugotrajnog uzimanja Lorazepama.

U veljači ove godine je Vicky progovorila o suprugovoj borbi s ovisnosti rekavši kako se tijekom svog života Chris nekoliko puta borio protiv zlouporabe supstanci. Rekla je i kako se njegovo ponašanje promijenilo nakon što mu je prepisan lijek protiv bolova benzodiazepin, otprilike godinu dana prije njegove smrti, koji mu je pomagao riješiti probleme sa spavanjem nakon ozljede ramena.

Chris Cornell je proglašen mrtvim 18. svibnja 2017. nakon što je pronađen u hotelskoj sobi u Detroitu bez znakova života. SOUNDGARDEN je večer ranije u tom gradu održao koncert. 52-godišnjak je kada je počinio samoubojstvo vješanjem u krvi imao sedative i antidepresiv. Prema toksikološkom nalazu kojeg je izdao Michigen Wayne County Medical Examiner lijekovi nisu doprinijeli uzroku smrti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *