Loading...
Novosti

U PRODAJI NOVI ALBUM SIMPLE MINDS „BIG MUSIC“

U PRODAJI NOVI ALBUM SIMPLE MINDS „BIG MUSIC“

simple minds - big musicSimple Minds objavili su novi album „Big Music“ (Sony Music/Menart) nakon pet godina pauze.  Najavili su i europsku turneju sljedeće godine na kojoj će uz legendarne hitove promovirati i novih 12 pjesama. Na novom, hvaljenom albumu, Simple Minds su pokazali energiju i stav, tajanstvenost i magiju koje ih čine jednim od najvećih bandova na svijetu.

Ovo je njihov 16 album, a prije petogodišnje pauze objavili su Graffiti Soul (2009.) Za nove pjesme zaslužni su stari i novi producenti/suradnici: Iain Cook, Steve Osborne, Andy Wright i Steve Hillage.

Najdirljiviji trenutak na albumu je nezaboravna pjesma ‘Honest Town’, inspirirana uspomenama na Jimovu majku koja je prije nekoliko godina umrla u Glasgowu. Suautor na pjesmi je Iain Cook (Chvrches), a konačni rezultat je putovanje kroz Kerrovo djetinjstvo u Glasgowu.

„Naše pjesme su uvijek bile snimka trenutka i „Big Music“ nije iznimka. Ali ima i elemente nostalgije pa su neke teme  koje su nas inspirirale na „Empires And Dance“ i „Sons And Fascination“ iste. Još uvijek pišemo pjesme o sjajnim gradovima i kretanju ljudi…Charlie i ja smo napisali većinu pjesama, ali dobro je da smo uključili i mlade snage. Znao sam da imamo jake pjesme s dobrim melodijama. Ali trebali smo malo napraviti nereda i vratiti malo stare, art-rock energije. Trebali smo pjesmama dati luckastu frizuru i stav.“ – rekao je Jim Kerr.

Simple Mindse je magazin NME uvrstio među 100 najutjecajnijih bandova, a The Guardian kaže: “Simple Minds are suddenly alive and kicking again.”

Popis pjesama CD:

Blindfolded
Midnight Walking
Honest Town
Big Music
Human
Blood Diamonds
Let The Day Begin
Concrete And Cherry Blossom
Imagination
Kill Or Cure
Broken Glass Park
Spirited Away

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *