Loading...
Najave

U PETAK 15. SIJEČNJA U ZAGREBAČKOJ JABUCI VEČER POSVEĆENA LEGENDARNOM DAVID BOWIEU UZ PREDSTAVLJANJE NOVOG ALBUMA „BLACKSTAR“

U PETAK 15. SIJEČNJA U ZAGREBAČKOJ JABUCI VEČER POSVEĆENA LEGENDARNOM DAVID BOWIEU UZ PREDSTAVLJANJE NOVOG ALBUMA „BLACKSTAR“

BOWIEwebly

U petak 15. siječnja će se u sklopu programa Dark Side u zagrebačkoj Jabuci održati večer posvećena velikanu glazbene scene David Bowieu.

Prvobitna ideja nam je bila slaviti njegov rođendan i promovirati novi album „Blackstar“. No, od 10. siječnja mnogo toga više neće biti isto, ni u životima nas koji smo voljeli Bowiea, niti u glazbenom svjetu, pa smo tako odlučili ove večeri proslaviti njegov lik i životno djelo. I iako ćemo svi bit tužni, nećemo žaliti, već ćemo slaviti njegov lik i njegova djela uz ples i druženje, uz nove i stare hitove. Slavit ćemo Bowieja i oprostiti se zajedno od tog glazbenog genijalca, jer Bowie je umjetnik koji je od svog života uspio napravit umjetničko djelo, pa čak i od svoje smrti, tj. odlaska, koji je ispao kao savršeno isplanirana predstava, a što najbolje dokazuje njegov posljednji video uradak za pjesmu „Lazarus“. Naime on je znao da odlazi, borio se s bolešću posljednjih godinu i pol dana, tako da je „Blackstar“ zapravo njegov posljednji pozdrav nama, a sa čime je još jedamput dokazao svoju veličinu i genijalnost.

David Bowie je na svoj 69. rođendan, 8. siječnja 2016. objavio, novi dugoiščekivani album „Blackstar“. To je Bowiejev 28. studijski album koji uključuje sedam pjesama, objavlili su ga Iso/Columbia Records/Menart. Album je najavljen istoimenim desetominutnim singlom za koji je snimljen i prilično mračan art spot koji je režirao Johan Renck, poznat i kao redatelj serije Breaking Bad.

„Blackstar“ je još jedno iznenađenje Bowiea nakon posljednjeg albuma „Next Time“ koji kritičari uspoređuju sa Bowieovom avangardnom fazom s kraja sedamdesetih i albumima „Low“, „Heroes“, „Lodger“, „Scary Monsters“, no ovoga puta je Bowie zaplovio u alter jazz vode i napravio novo remek djelo.

Iako je bilo najavljeno kako će Bowiev set trajati do 01 sat iza ponoći, odlučili smo Bowieu posvetiti cijelu večer tako da ćemo nakon preslušavanja novog albuma „Blackstar“ i podjele albuma na nagradnoj igri, za koju će se dobiti kuponi uz kupnju pića na šanku, slijediti projekcija koncerta David Bowie, a nakon toga presjek njiegovih radova by Tomi Phantasma sve do 05 sati.

Program započinje u 23 sata a ulaz je besplatan i happy hour do ponoći. Nakon ponoći se ulaz naplaćuje 20 kn.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *