Loading...
Recenzije

U.D.O. – DECADENT

U.D.O. – DECADENT

Datum izlaska: 23.01.2015.
Izdavač: 4/5

udodecadentcdbigger_638

Novi petnaesti studijski album ”Decadent” metal dede Udo Dirkschneidera nije podbacio! Nakon odličnog prošlog albuma ”Steelhammer” izdanog prije dvije godine Udo se vraća još bolji i jači! Udo je osnovao U.D.O. 1987. godine nakon što je otišao iz Accepta. Odlična diskografija benda jamčila je i odličan novi album.

”Decadent” kao i većinu studijskih U.D.O. albuma otvara energični hit ”Speeder”. Klasični brzanac u stilu Dirkschneidera ispunjen demonima i zaraznim ritmom i riffovima. Bolje otvaranje albuma nismo mogli poželjeti. Prije izlaska albuma U.D.O. izdao je naslovni singl ”Decadent” koji je po meni najslabija pjesma na albumu, ali ipak ima ono nešto i treba joj dati više vremena da uđe u uho. Gitaristi i basist odlično odrađuju svoj posao na ovoj pjesmi. ”Decadent” je ipak pomalo nemaštovita pjesma što je za mene veliki minus.

Ako ne volite nervozne i čudne glasove u pjesmama onda vam sigurno ne bih preporučio pjesmu ”Mystery”. Meni te stvari ne smetaju i pjesma mi je dapače jako zanimljiva. Pomalo mračna s moćnim riffom i ustaljenim sporim ritmom, te smiješnim glasovima. Spomenuo bih poznate zvukove klavijatura koje smo mogli čuti na prijašnjem albumu, to možda nije pohvalno, ali svakako zvuči dobro.  Unatoč svemu što se meni sviđa ”Mystery” kao cjelina je slabašna pjesma, možda i lošija od naslovnog singla.

Najbolja pjesma na albumu? Definitivno ”Pain” u kojoj Dirkschneider odlično izbacuje sav svoj bijes onima koji diktiraju modernom društvu. Odličan ritam i sjajne solaže dodatno usavršuju pjesmu.

Početak pjesme je savršen, počinje s odličnom kratkom solažom koja brzo prerasta u klasični U.D.O. riffčinu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Još jedan sjajan hit!

”Secrets In Paradise” počinje laganim akustičnim gitarama i polako prelazi u sjajan refren od kojeg se sigurno i zemlja zatrese. Kako najbolje i najpravednije opisati ovu pjesmu? Lagana epic metal balada? Da! Tvrdokornim true metalcima ova pjesma neće biti nešto posebno. ”Meaning Of Life” nije tako upadljiva kao ostale pjesme na albumu, ali svakako posjeduje odlične gitarske riffove i ritmove. Iduća tipična U.D.O. pjesma je naravno ”Breathless” gdje Smirnov i Heikkinen jednostavno oduševljavaju svojim melodičnim gitarskim riffovima i njihovom briljantnom kombinacijom.

Od ostalih pjesama na albumu spomenuti se mora pjesmu ”Under Your Skin” koja će vam pročistiti uši i razoriti bubnjiće. Odlična brza speed metal pjesma čijoj kvaliteti posebno je doprineo bubnjar Francesco Jovino razaranjem svojih bubnjeva kao nekakav divljak. ”Rebels Of The Night” i ”Words In Flame” su još jedva dva tipična primjera zašto je do sada bend U.D.O. živ i zašto je snimio 15 studijskih albuma. Udo Dirkschneider točno zna što hoće napraviti s novim albumom, te što njegovi fanovi hoće. Sve dok U.D.O. nastave izdavati ovakve odlične albume njihova budućnost nema sumnje.

Popis pjesama:

 1. Speeder
 2. Decadent
 3. House Of Fake
 4. Mystery
 5. Pain
 6. Secrets In Paradise
 7. Meaning Of Life
 8. Breathless
 9. Under Your Skin
 10. Untouchable
 11. Rebels Of The Night
 12. Words In Flames

Napisao: Zlatko Vlašić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.