Loading...
Novosti

TÝR OBJAVILI JOŠ JEDNU PJESMU S NADOLAZEĆEG ALBUMA

Tyr Valkyrja
TÝR, poznati vikinški bend s dalekih Farskih Otoka, objavili su pjesmu Mare Of My Night s nadolazećeg albuma VALKYRJA.
VALKYRJA, njihov sedmi studijski album, ugledat će svjetlo dana 13. rujna na europskom tržištu, 16. rujna u Ujedinjenom Kraljevstvu i 17. rujna u Sjevernoj Americi.
Frontmen i gitarist benda Heri Joensen pjesmu komentira ovako:
Mare Of My Night je u smislu glazbe bila najteža pjesma za napisati na ovom albumu. Obično razradim osnovnu ideju, melodiju s harmonijskom progresijom. Napravim varijacije osnovne ideje i odaberem najbolje varijacije za određene dijelove pjesme, stih, refren, itd. Za ovu sam napravio više varijacija nego prije, kao i više verzija pjesme, pa mi je bilo jako teško odabrati. Još uvijek nisam siguran da sam napravio najbolju moguću pjesmu, što uopće nije ispunjavajući osjećaj. Ali, evo je.
Što se tiče teksta, jednom kad sam počeo raditi na njemu, bio je gotov za dan dva, tjekom večeri u studiju. Davno prije sam već imao naslov i radnju. Temelji se na mori iz folklora, čovjekolikom biću koje leži na tebi, jaše te, stvara grozne snove. Kao u noćnoj mori. Naš anonimni Viking, protagonist ove priče, u ovoj pjesmi saznaje da se njegova zemaljska žena iz božice pretvorila u noćnu moru. To je i seksualno najeksplicitnija pjesma koju sam ikad napisao.

 
Mare Of My Night poslušajte OVDJE. Uvodnu pjesmu s albuma Valkyrja Blood Of Heroes poslušajte OVDJE.
 
Ove jeseni bend kreće na turneju u društvu Skálmölda kao potpora Finntrollu. U sklopu te turneje posjetit će i Zagreb gdje će nastupiti 17. rujna u klubu Močvara.
Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 120 kn (na dan koncerta na blagajni kluba cijena će biti 140 kn) na sljedećim lokacijama:
ZAGREB:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb;
Maldoror, Lopašićeva 3;
Rockmark, Berislavićeva 13;
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
RIJEKA – Dallas Music Shop, Splitska 2a
SPLIT – Dallas Music Shop, Narodni trg 14
ZADAR – Dallas Music Shop, Široka ulica 2

Rezervacija ulaznica na: bobo@metalsoundmagazine.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *