Loading...
Novosti

TUOMAS HOLOPAINEN – POPIS PJESAMA NA ALBUMU „THE LIFE AND TIMES OF SCROOGE“

TuomasHolopainen-TheLifeAndTimesOfScroogeTuomas Holopainen – klavijaturist i glavni skladatelj NIGHTWISH-a proveo je veći dio 2013. godine pišući i producirajući svoj solo ablum. Cijeli album će se bazirati na grafičkoj noveli naziva „The Life And Times Of Scrooge McDuck“ koju je napisao i ilustrirao Don Rosa.

Album naziva „The Life And Times Of Scrooge“ izaći će 11. travnja.

Popis pjesama na albumu će biti:

01. Glasgow 1877
02. Into The West
03. Duel & Cloudscapes
04. Dreamtime
05. Cold Heart Of The Klondike
06. The Last Sled
07. Goodbye, Papa
08. To Be Rich
09. A Lifetime Of Adventure
10. Go Slowly Now, Sands Of Time
Bonus:
11. A Lifetime Of Adventure (alternative version)

Ova knjiga od 12 poglavlja priča je životna priča o dotičnom Scroogeu, od njeovih ranih dana u 19. stoljeću do njegovih avantura diljem svijeta do 1950.-ih. Priča sadrži neizmjernu dubinu, detalje, smisao za humor i emocionalnu snagu, a koju je Tuomas pročitao prije skoro 20 godina i odmah je postala priča koja je produbila osobni interes i ljubav za njega. Inicijalna iskra koloriranja „ove priče glazbom“ npr. stvaranje neke vrste „soundtracka“ za knjigu, došla mu je već 1999. i otada mu je u mislima. Glazba će biti poput soundtracka / klasike/folka u duhu Vaughan Williamsa, Michaela Nymana, Jamesa Newton Howarda i Enye.

Gosp. Pip Williams napravio je orkestralne aranžmane, nastavljajući svoju suradnju s Tuomasom nakon NIGHTWISH albuma „Once“, „Dark Passion Play“ i „Imaginaerum“.

Na albumu će gostovati brojni glazbenici uključujući London Orchestra, The Metro Voices (zbor iz Londona) i četiri glavna vokalista: Alan Reid, Johanna Kurkela, Johanna Iivanainen i Tony Kakko. Drugi gosti uključuju Troya Donockleya (gajde), Mikka Iivanainen (gitare i banjo), Tehu Majamäki, Jona Burra (harmonika) i Dermot Crehan na solo violini.

Snimanje se odvijalo od kolovoza do listopada 2013., najprije u Angel Studios u Londonu, a potomna različitim lokacijama u Škotskoj i Finskoj.

Autor knjige, Don Rosa, napravio je omot albuma.

Prvi singl biti će objavljen 07. veljače i biti će to pjesma „A Lifetime Of Adventure“, a snimiti će se i video.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *