Loading...
Izvještaji

TRIGGERFINGER – Zagreb, Tvornica kulture, 02.07.2015.

TRIGGERFINGER – Zagreb, Tvornica kulture, 02.07.2015.

Belgijski trio doslovno je zapalio Tvornicu kulture po drugi put. Nakon prošlogodišnjeg nastupa u malom pogonu, kada su promovirali album pod nazivom “By Absence of the Sun“, ove godine su nastup imali u velikom pogonu. Iako ne pred popunjenim prostorom, koncert je bio za pamćenje. Ruben Block, Mario Goossens i Paul Van Bruystegem tako su zagrebačkoj publici priuštili sat i pol nastupa koji je više ličio na nastup nekog benda koji je trebao napuniti u najmanju ruku stadion, a ovaj put su u Zagreb došli predstaviti publici novi „By Absence of the Sun“ album. Cijeli koncert je od samog početka bio nabijen pozitivnom energijom.

Triggerfinger @ Tvornica kulture, 02.07.2015_IMG_8623

Prvi pogled na binu dao je do znanja da se ni jedan član ne ističe nego da su svi u prvom planu. Nastup su započeli rifovima “Black Panic” i “And There She Was Lying in Wait” i tako redom prašili u Tvornici, pogotovo bubnjar Mario koji je showman u pravom smislu riječi. Rado je pozirao fotografima u pitu, grizao i lupao glavom činele, te na pjesmi  “I Follow Rivers” od Lykke Li sa kojom su zapravo stekli svijetsku slavu, zasvirao na šalicama, a štapove zamijenio noževima. Nakon toga uslijedio je još jedan cover,m Rihannina “Man Down” uz zvukove legendarne Zeppelinove “Kashmir”.

Triggerfinger @ Tvornica kulture, 02.07.2015_IMG_9103

Na kraju mogu reći da je ovo bio jedan od boljih koncerata koje sam gledao u Tvornici kulture, te bi volio vidjeti još bendova sa ovako energičnim nastupom kao što su Triggerfinger.

Set lista:

 1. Black Panic
 2. And There She Was Lying in Wait
 3. By Absence of the Sun
 4. Big Hole
 5. Halfway Town
 6. On My Knees
 7. My Baby’s Got a Gun
 8. Camaro
 9. Let It Ride
 10. All This Dancin’ Around
 11. Is It
 1. Encore:
 1. I Follow Rivers (Lykke Li cover)
 2. Man Down (Rihanna cover)
 3. First Taste

>>>>>>> FOTO GALERIJA <<<<<<<

Izvještaj i foto: Samir Cerić Kovačević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *