Loading...
NajaveNovosti

TRAKOŠĆAN 2014 – 7. FESTIVAL MOTORA & ROCK N ROLLA – 27. – 29. lipanj 2014.

TRAKOŠĆAN 2014 – 7. FESTIVAL MOTORA & ROCK N ROLLA – 27. – 29. lipanj 2014.

NASTUPAJU MYSTERY, THE TRIO + DINO RAĐA, HYPNOTIC, PICKSIEBNER, SKYNYRD CROWD, THE CAT PAWS i BLUES SHITTERS

trakoscan-2014Trakošćan i njegov gostoljubiv prirodni ambijent će od 27. do 29. lipnja 2014. (petak/subota) pod svoje okrilje ponovno primiti ljubitelje dobrog rock ‘n’ rola, motora i zabave. Festival će po prvi puta imati međunarodni karakter, s obzirom da će u glazbenom dijelu programa nastupiti hard rock sastav Mystery iz Australije, zajedno sa hrvatskim izvođačima The Trio, Hypnotic, Blues Shitters, Picksiebner, The Cat Paws i Skynyrd Crowd.

Festivalski se prostor nalazi u neposrednoj blizini dvorca Trakošćan (www.trakoscan.hr), uz park šumu i jezera koja nude istinsku ljepotu i mogućnost spoja pomalo zaboravljene ljudske intime i fantazije s nevinošću predivne prirode. Dvorac Trakošćan jedan je od najljepših dvoraca u Hrvatskoj, izgrađen u 13. stoljeću kao manji burg u sustavu utvrda Zagorske kneževine, a u temeljima su mu prepoznatljive značajke romaničkih burgova iz 12. i 13. stoljeća. Trakošćan je svega nekoliko kilometara udaljen od Maclja, nekadašnjeg graničnog prijelaza Slovenije i Hrvatske i kao takav lako dostupan iz svih pravaca.

U petak, 27. lipnja, nastupit će hard rock sastav Mystery iz Australije, kojeg sačinjavaju tinejdžeri, među kojima ih ima i sa hrvatskim korijenima. Mystery je osnovan 2010. godine Melbourneu, kada su mu članovi imali 12 i 13 godina, u protekle dvije godine svirao je na nekoliko moto-susreta po Hrvatskoj, te na slovenskom MetalDaysu, jednom od najboljih i najcjenjenijih europskih metal festivala. Aktualni album benda zove se „Thunder From Down Under“, a datira iz 2013. godine.

Osim ovih Australaca u petak će nastupiti ludbreški rock sastav Hypnotic, te The Trio, karlovački cover bend s kojim će zasvirati i proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa.
Subotnji glazbeni program (28. lipanj) sastojat će se od nastupa Varaždinaca Blues Shitters, pa najboljeg domaćeg country benda Picksiebner, zatim ‘rockabilly boysa’ The Cat Paws iz Bjelovara, te Skynyrd Crowda, jednog od vodećih domaćih cover sastava, koji svira obrade Lynyrd Skynyrda.

Program počinje u petak, 27. lipnja, u 18 sati, defileom motorista koji će voditi putem od Trakošćana prema Donjoj Višnjici, gdje će u Caffe baru “No1″ za sve biti pripremljen grah i piće dobrodošlice. U subotu, 28. lipnja, program će također biti otvoren defileom, koji u 15 sati starta iz Trakošćana put Lepoglave, gdje će se na terasi restorana ”Ivančica” poslužiti besplatan grah i piće. Nakon povratka u Trakošćan, u 17 sati počinju moto igre uz prigodne nagrade za sve sudionike.
Prvog dana, u petak, koncerti počinju u 19, u subotu se svira od 17 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Za nedjelju je planiran ispraćaj gostiju uz jutarnju kavu.

Uz onaj u kampu, koji je besplatan, smještaj je moguć i u obližnjem hotelu Trakošćan (www.hotel-trakoscan.hr), kojeg krase četiri zvijezdice i prihvatljive cijene.

Organizator festivala je Moto klub Jal Ivanec.

Program:

Petak (27.6.2014.)

12:00 sati – Dolazak i smještaj bikera u free kamp, dobrodošlica uz medicu.
18:00 sati – Defile motorista Trakošćan – Donja Višnjica – Trakošćan
19:00 sati – Rock koncerti do jutarnjih sati…

Subota (28.6.2014.):

8:00 Jutarnje aktivnosti, organizacija u kampu i doček novih gostiju.
15:00 sati – Defile motorista Trakošćan – Lepoglava – Trakošćan
17:00 sati – Moto igre uz prigodne nagrade.
17:00 sati – Rock koncerti do jutarnjih sati…

Nedjelja (29.6.2014.):

Buđenje uz kavu, te ispraćaj gostiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *