Loading...
Izvještaji

THE REAL McKENZIES – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 28.05.2015.

THE REAL McKENZIES – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 28.05.2015.

Kanađani, a Škoti… legendarni The Real McKenzies na čelu s Paulom McKenziem, raspalili su u četvrtak navečer Vintage Industrial Bar i ujedinili publiku u gromoglasnom i fantastičnom prijevodu dok se samo dvije stanice dalje na generalnoj hrvatskoj zahukavao novi stupanj nejedinstva. No, toj priči nije mjesto na našim stranicama. Jer energija kojom su The Real McKenzies osvojili Vintage vrijedna je poštede uplitanja aktualnih hrvatskih društvenih i političkih previranja iako je nemoguće ne povući paralelu nezadovoljstva jer i Paul McKenzie vrlo jasno u Vintageu izrazio svoje nezadovoljstvo ishodnom nedavnog refrerenduma o odcijepljenju Škotske.

The Real McKenzies  @ Vintagre industrial bar, 28.05.2015-0006

Ali vratimo se glazbi. Koncert je započeo sa „The Great Pretender“, uslijedio je red gjdi, a zatim je krenuo keltski punk/metal unatoč tome što publika u početku nije pokazala bezuvjetni entuzijazam. No vrlo brzo se atmosfera zahuktala, u publici je viorila škotska zastava, a Paul McKenzie predvodio je zvučnu bitku svojim entuzijazmom i vibracijama koje pokreću.

The Real McKenzies  @ Vintagre industrial bar, 28.05.2015-0011

Kad je došlo do „Drink Some More“ nabrijana ekipa u Vintaeu je pobacala majice u zrak, a krug poganja koji se stvorio tamo negdje ranije razvukao se koncertnim prostorom i zaokružili svoju misiju kojom su Zagrebu dostavili izuzetno pozitivnu količinu zabave, pive i dobrih vibracija. To je ono što se od njih i očekivalo jer iako možda nisu „razvikani“ kao The Flogging Molly ili Dropkick Murphys, The Real McKenzies pravi su keltski punk/metal duh – razborit, glasan, energičan i beskompromisan.

The Real McKenzies  @ Vintagre industrial bar, 28.05.2015-0102

Na kraju nastupa koji je potrajao sat i pol The Real McKenzies su oduševili podužim bisom, a jedinstvo duha zaokružilo je puni krug na samom kraju sa „Barrett’s Privateers“ Stana Rogersa koju je Paul McKenzie na kraju drugog bisa otpjevao sa desetak hrvatskih grla na bini.

The Real McKenzies  @ Vintagre industrial bar, 28.05.2015-0121

The Real McKenzies u Zagrebu su u četvrtak navečer ne samo predstavili svoj novi studijski album „Rats In The Burlap“ nego i priuštili publici u Vintage Industrial Baru vrhunski provod u pravom škotskom borbenom duhu. Tko je propustio priliku zaviriti ispod kilteva kanadskih Škota ima razloga za požaliti!

>>>>>>>>> FOTO GALERIJA <<<<<<<<<

Izvještaj: Gordana Lacković
Foto: Samir Cerić Kovačević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *