Loading...
Izvještaji

THE PRODIGY – Zadar, Jazine, 01.07.2016.

THE PRODIGY – Zadar, Jazine, 01.07.2016.

Dugo, toplo  ljeto vratilo nam se u punom  jeku. Može li započeti bolje nego koncertom za pamćenje? Teško. Za nezaboravna sjećanja s početka godišnjeg odmora u prelijepom Zadru pobrinuli su se ni manje ni više nego legendarni engleski elektroničari The Prodigy koji su sinoć u Hrvatskoj nastupili četvrti put u svojoj 25 godina dugoj karijeri.

TheProdigy01

Kako su The Prodigy česti gosti na mojim ljetnim festivalskim pohodima, imponzantna pozornica postavljena na Jazinama nije me iznenadila koliko ubrzala adrenalin i želju da što prije Zadrom protutnje legendarni hitovi ovih uvijek iznova vatrenih elektroničara, ali i uzdanice s aktualnog albuma „The Day Is My Enemy“. Nije trebalo dugo čekati jer čim se smračilo dovoljno da do izražaja dođe svjetlosna instalacija nastupa The Prodigy su se pojavili na zadarskoj pozornici.

Započelo je odmah plesno i vatreno s „Breathe“, a setlistu sastavljenu od odlično usklađene doze starih i novih hitova The Prodigy su nastavili s „Nasty“, „Omen“, „The Day Is My Enemy“, „Voodoo People“, „Inviders Must Die“, „Poison“, „Smack“, „Wild Froniter“  pa sve do „Firestarter“ koju je publika dočekala s posebnim oduševljenjem.

TheProdigy02

Keith Flint i dalje je glavni pokretač ne samo publike već i ostatka ekipe na pozornici. Njegove kretnje još su uvijek impresivne, njegova ekspresija glazbenog opusa danas već legendarnog benda gotovo je okosnica lika i djela Prodigyja. Maxim je ovdje gotovo kao pojačivać doživljaja dok publika pleše i skače do granica iznemoglost dok Howlett održava ravnotežu svojim stavom iza konzole dajući nastupu onaj balans koji nedostaje da The Prodigy proglasim jednim od najvećih fenomena u domeni plesne glazbe. Kako i priliči pravom koncertnom bendu, The Prodigy trojac na bini je pojačan gitaristom, basistom i bunjarom što im daje dodatnu energiju, a publiku animira na još više divljanja i skakanja jer tko bi se na The Prodigy zamarao bilo čime osim provodom za pamćenje?

TheProdigy03

„Poison“ i „Smack“ zaključile su službeni dio koncerta i nakon gotovo sat i pol svirke publika žedna ne samo tekućine već i dodatne doze plesnih hitova brzo je The Prodigy dozvala natrag na binu i dodatno plesala i skakala na „Take Me To The Hospital“, „Their Law“ i „Wall Of Death“. Na kraju nestaju uz zvuke „Out Of Space“, nakon 90 minuta neprestane i čiste energije. Prekratko, ali kako se između The Prodigy i Hrvatske razvila trajna veza sljedeći put ćemo očekivati čuti još pokoju uspješnicu iz impresivne plesno-glazbene kolekcije jednog od najpoželjnijih dance bendova današnjice.

The Prodigy su Zadru priuštili koncert za pamćenje. Možda ne spektakl neviđenih razmjera kakav se očekivao, ali svakako jedan od svojih uvjerljivih i snažnih nastupa koji s punim pravom izvlači svaki plesni pokret mišića. Tako se nastavila sada već tradicija Jazine Open Air festivala, a tko će nam uljepšati ljetne dane nakon Deep Purple, Manu Chao i sada The Prodigy ostaje pričekati. Vidimo se u Zadru i dogodine!

Izvještaj: Marina Markotić
Foto: Giuseppe Craca, arhiva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *