Loading...
Novosti

THE DILLINGER ESCAPE PLAN “DISSOCIATION” POSLJEDNJI STUDIJSKI ALBUM

THE DILLINGER ESCAPE PLAN

DISSOCIATION”

POSLJEDNJI STUDIJSKI ALBUM

thedillingerescapeplandissociationcdbigger

Mathcore heroji i jedan od najutjecajnijih američkih nezavisnih bendova svih vremena, The Dillinger Escape Plan, objavili su posljednji studijski album “Dissociation”. Izdanje će pratiti oproštajna turneja u sklopu koje će 18. veljače nastupiti u Tvornici kulture.

Po prvi put me stvaranje pjesama za Dillingere nije smirilo nego učinilo izuzetno nervoznim. Dotad me taj posao uvijek smirivao i fokusirao. Bilo je to poput meditacije – moj mozak koji uvijek juri sto na sat bi se tada zapravo fokusirao. No ovaj put sam umjesto mirnoće postajao jako nervozan, čak uplašen da neću moći producirati te pjesme. Puštajući ih ljudima dobili smo odgovore da su luđe I šizofreničnije od svega što smo napravili još od “Calculating Infinity”. Greg je reagirao “ne znam kako pjevati na ovo” – izjavio je uoči izlaska novog albuma gitarist i osnivač Ben Weinman.

Luđe i šizofreničnije” kod Dillingera je dosta rastezljiv pojam s obzirom da je njihova glazba oduvijek bila izvan svih ladica. U ovom glazbenom epitafu dojam je da su ušli potpuno rasterećeni sa željom da isporuče materijal koji će biti vrh svega što su dosad napravili.

Najneočekivaniji, a opet poznat. Nezaboravan, a u isto vrijeme krajnje eksperimentan. Uvijek smo bili sve pomalo i suprotno od svega i to se u potpunosti realiziralo na “Dissociationu.” – sumirao je basist Liam Wilson.

The Dillinger Escape Plan – “Limerent Death”

The Dillinger Escape Plan oprostili su se sa 11 novih pjesama od kojih su prvo predstavili dva singla – “Symptom Of Terminal Illness” i “Limerenth Death”. Uz njih se iz rafalne paljbe riffova izdvajaju “Apologies Not Included”, gotovo radiofonična, završna “Dissociation” i intrigantno poigravanje razlomljenim loopovima u “Fugue”. No, glavninom materijala i dalje prevladavaju fantastičan vokal Grega Puciata i nevjerojatna “razmjena udaraca” ritam i gitarističke sekcije. “Dissociation” je očekivano dočekan hvalospjevima kako nezavisnih, tako i mainstream glazbenih medija ističući da je oproštaj “prikladno nasilan labuđi pjev” benda.

The Dillinger Escape Plan do kraja godine će nastupati po SAD-u I Kanadi, a 18. siječnja počinju europski dio turneje u sklopu koje će 18. veljače svirati u Tvornici kulture na jedino koncertu u našoj regiji.

The Dillinger Escape Plan – “When I Lost My Bet”

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 120 kn, a na dan koncerta 140 kn.

Službena prodajna mjesta

  • Dirty old shop, Tratinska 18

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *