Loading...
Recenzije

THE ANSWER – Raise A Little Hell

THE ANSWER – Raise A Little Hell

Datum izlaska: 06.03.2015.
Izdavač: Napalm Records
Žanr: rock
Ocjena: 4/5

the-answer-raise-a-little-hell

Irski The Answer pažnju je na sebe skrenuo još prije desetak godina zahvaljujući punokrvnim rock riffovima kojima je osvojio i najokrjelije fanove vječnog glazbenog pravca.

Njihov novi studijski album „Raise A Little Hell“ povratak je beskompromisnim rock ‘n’ roll otkucaijma srca, album koji donosi svježinu i čistoću kreativnosti koju pokreće naslanjanje na velikane AC/DC. No da ne bude zabune, The Answer donosi i svježinu zvuka dopuštajući si instrumentalnu snagu i slijedeći svoj nevjerojatan osjećaj za rast melodije. Tako su „Long Live The Renegades“, „Red“ ili „I Am What I Am“ neodoljivo žesotke, ali i osjetno funki zahvaljujući doličnim riffovima i sjajnom ritmu. Ne zaboravimo ovdje dodati i vriskove po uzoru na Thin Lizzy, ponešto growla i jako dobre ritmičke teksture koje bendu daju posebnu dinamiku.

Baš kao i do sada, The Answer je zvuk održao konzistentnim i konstantnim na temeljima fundamentalnog melodičnog hard rocka sa pokojim primjesom psihodeličnog rocka koji bi ih bez imalo problema uklopio u zlatnu eru rock zvuka 1970.-ih. Irci su se na svom novom studijskom uratku dotakli i tankog ruba prema pop-country zvuku zahvaljujući melodičnoj navali melankolije u „Strange Kinda Nothin“, ali promatrajući album u cjelini njegov tvrdi rockerski zvuk pulsira čistim organskim duhom, budi sva osjetila i izaziva um. Produkciji mudar, album koji naglašava svaki detalj kao izuzetno bitan ne čineći razliku između energičnih i udarajućih vokalnih dionica, žestokih gitra i bubnjeva ili duboko inspirativnih bas linija.

Jedina zamjerka koja se može uputiti albumu „Raise A Little Hell“ je držanje zubima za zvuk kakav bez pitanja upijamo jedino kada su AC/DC u pitanju. Bez obzira na to The Answer stvara upečatljivu klasičnu rock glazbu i to radi dobro. „Raise A Little Hell“ je album koji se vraća korijenima čistog rocka otvarajući vrata velikom povratku hard rock vala na europske pozornice. I bez obzira što slušajući The Answer nećete odolijeti ne povući paralele s nekim drugim imenima biti ćete impresionirani.

„Raise A Little Hell“ je odličan, pitak no slojevit punokrvni hard rock album i jedna od najboljih glazbenih preporuka za divlji tulum. Jedino pitanje koje je ostalo otvoreno je  jesu li The Answer doista podigli mali pakao? Nakon nekoliko glasnih slušanja mogu sa sigurnošću reći – jesu!

Recenzija: Ivana Sataić – ivana@venia-mag.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.