Loading...
Novosti

SZIGET 2013. NAJAVLJUJE NOVA IMENA, UGLAVNOM ZA ARENU I A38 POZORNICE

Sziget Festival 2013, August 5-11.Sziget je festival gdje svi fanovi mogu otvoriti svoje umove i otkriti ili ponovo otkriti izvođače koje nisu ubrajali u headlinere ili koji nisu na posterima. Kako pokazuje iskustvo prijašnjih godina ne samo open-air pozornice nego i veliki koncerti i party šatori kapaciteta od osam do deset tisuća ljudi nude vrlo uzbudljiv program. Među novim imenima potvrđenim za ovakve natupe Sziget ima odlična nova imena. Pogledajmo tko su:

Potvrđena imena nastupiti će uglavnom na pozornicama A38 i Arena.

BOYS NOIZE
Među izvođačima velikog Arena šatora naći će se Boys Noize koji svira svježi i energetični electro sa dodirom techna. On nije samo međunarodno dobro poznat producent i šef svoje izdavačke kuće već se smatra i jednimod top 10 DJ-a po časopisu Rolling Stone.

NICKY ROMERO
Nicky Romero poznat je po svojim bombastičnim pjesmama i odličnim remixevima. Iako ima kratku, no zaposlenu karijeru, svirao je na najvećim svjetskim koncertim prostorima i najposjećenijim festivalima elektronske glazbe. Sada se priprema za Sziget.

DEICHKIND
Njemački elektronski hip-hop combo Deichkind takošer je prihvatio poziv organizatora. Obožavan zbog ludih i divljih nastupa uživo koji uključuju odjeću od vreća za smeće, trampoline, vodku i borbu s jastucima između drugih stvari, njihov Sziget gig biti će sigurno nezaboravan.

PAROV STELAR BAND
Austrijski najbolji Parov Stelar Band – osnivači electro swing pravca i jedni od najvoljenijih party bendova na velikim festivalima – vratiti će se u Mađarsku nakon nastupa na VOLT Festivalu početkom srpnja.

OSCAR MULERO
A da bi se dodalo još party atmosfere Szgieta, nastupiti će i španjolska techno ikona Oscar Mulero. Još uvijek shvaćen kao jedan od najvećih DJ-a Španjolske uvijek prati aktualne trendove sa smislom za tradiciju i inovaciju.

HADOUKEN!
Sa svojim ludilom, uspješni grimcore bend među najmlađima je adutima elektronske glazbe. Hudouken će svirati na A38 pozornici predstavljajući svoj novi album „Every Weekend“ koji će izaći u veljači.

TRIGGERFINGER
Veliki A38 šator ugostiti će i belgijske rockdere Triggerfinger poznate po svojoj tradicionalnoj rock glazbi i dinamici i napetom reitumu u kombianaciji sa emotivnom stranom.

THE BOTS
Još jedan izvođač A38 pozornice, The Bots, donijeti će čisti i svježi zvuk bez ikakvih umjetnih supstanci, ali odlične, grube pozadinske energije koja dolazi iz njizovog iskrenog gitarističkog rocka

DIE ÄRZTE
Naravno, i popis izvođača koji će nastupiti na glavnoj pozornici raste. U kasno-poslijepodnevnom termintu, Sziget opet pozdravlja njemaček divove Die Ärzte. Njihova glazba je na rubu punka i rocka sa pripadajućim satiričkim stihovima što je svakako odlična baza za započeti noć prepunu zabave.

SEEED
Još jedan kasno-poslijepodnevni njemački dodatak za veliku pozornicu biti će Seeed, reggae-dancehall formacija koja je nesumnjivo najbolje poznati predstavnik svog žanra u regiji.

AZEALIA BANKS
I zadnja u ovom nizu, organizacijski tim sretan je najaviti debi nastup na Szigetu Azealie Banks, mladog talenta iz Harlema koja će nastupiti u dnevnom terminu na glavnoj pozornici. Neki od najvažnijih podataka o njoj: na “BBC sound of 2012“ natjecanju osvojila je treće mjesto i dobila Philip Hall Radar Award na NME Awards, zajedno sa New Style Icon nagradom na Billboard Awards.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *