Loading...
NajaveNovosti

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O DARK “O” METAL FESTIVALU

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O DARK “O” METAL FESTIVALU

Nakon čak 3 uspješna izdanja, najmračniji festival se ponovno vraća na velika vrata! U petak i subotu, 14. i 15.7.2017. svima već dobro poznatom lokacijom – bivšom tvornicom papira (Hartera), zavladat će zvukovi žestokih gitarskih riffova, energični nastupi kvalitetnih domaćih i regionalnih metal bendova te bogat popratni program.

Ovogodišnje dvodnevno izdanje donosi čak 13 pomno biranih najboljih bendova alternativne glazbe. Spremaju se nastupi bendova iz Hrvatske i okolice:

U petak 14.7.2017. nastupaju:
ULTRA VIOLENCE (IT)| PO’ METRA CRIJEVA (HR) | AD NAUSEAM (IT) | ERUPTION (SLO) | MIST (SLO) | MEANT TO BE (HR) | EPICENTAR (HR)

U subotu 15.7.2017. nastupaju:
MELECHESH | COLD SNAP (HR) | CZAAR (HR) | OLD NIGHT (HR) | DIAMOND DUST (HR) | CHEMICAL EXPOSURE (HR)

Osim osnovnog glazbenog dijela programa, svakog dana od 20:00 do 04:00 će biti aktivan i popularni Glam Floor, koji će poslužiti kao svojevrsna “chill” zona za sve posjetitelje festivala. Glazbu bira DJ Brala, a na playlisti će se naći hitovi bendova poput Cinderelle, Motley Cruea, Ratta, Scorpionsa, Skid Rowa, Dokkena, Quiet Riota, Def Lepparda, Kissa, Bon Jovija, Britny Fox, Van Halena i mnogih drugih.
Za najmračniji ugođaj i atmosferu pobrinuti će se i udruga The Hauntlings, koja će Harteru urediti u skladu s temom festivala, i pretvoriti je u pravu kuću strave pod nazivom Dark “O” Haunted House.

Na festivalu će se naći će se i svima dobro poznat MONSTER booth, u kojem će se održati turnir u video igri Call of Duty.

Kao i svake godine do sada, festival će i ove godine imati svoj originalni sportsko rekreativni dio. Ove godine po prvi puta održati će se Dark “O” Metal Metlotrk! Posebna utrka za metalce na metlama s bogatom nagradom za najbržeg i najspretnijeg metal-metlotrkača/čicu. Pravila su jednostavna: s obje ruke na metli i s metlom među nogama
natjecatelji se utrkuju na poligonu na kojem ih čekaju mnoge zlobe i prepreke, od labirinta do bijesnog Adama! Za utrku će biti osiguran dovoljan broj metli, no svaki metlotrkač smije donijeti svoju vlastitu najdražu trkaću metlu.

Drugi dan festivala, u subotu 15.7.2017. s početkom u 20 sati, održati će se i projekcija češko-slovačkog filma “Para pored rijeke – Američki san trubača Laca Deczija”, redatelja Roberta Kirchhoffa i Filipa Remunda. Ovaj dokumentarni film prikazuje živote trojice ostarjelih džez glazbenika – to su trubač Laco Deczi, saksofonist L’ubomir Tamaškovič i
kontrabasist Ján Jankeje, koji su pobjegli na zapad iz Čehoslovačke pod sovjetskom okupacijom. Projekcija filma održava se u sklopu projekta KineDok o kojem više možete pročitati na webu: kinedok.net.
Festival ima i svoj humanitarni karakter pa će se tako ove godine donacije prikupljati za Košarkaški klub „Kostrena“, košarka u kolicima. Akcija je nastala i započela u suradnji riječkih udruga Fluminense Riders MC, Rijeka Tattoo Expo i Ri Rock.

Službeni prijevoznik festivala je i ove godine HŽ putnički prijevoz pa tako svi posjetitelji za prijevoz vlakom mogu ostvariti popust od 40%. Detaljne informacije o tome kako iskoristiti navedeni popust mogu se pronaći na službenoj web stranici festivala www.darkometalfest.com.
Kako bi posjetiteljima omogućili ugodan boravak na festivalu, biti će organiziran i kamp. Korištenje kampa je obavezno rezervirati putem e-maila (prijave s naznakom KAMP šalju se na adresu: darkometalfest@gmail.com).

Ulaznice:
FESTIVALSKA: 100,00 kn (u pretprodaji) | 130,00 kn (na dan)
JEDNODNEVNA: 70,00 kn (u pretprodaji) | 80,00 (na dan)

Online ulaznice dostupne u prodaji preko prodajnog sustava EVENTIM.

Ulaznice su u prodaji i u Dallas Music Shop Rijeka.
Detaljne informacije i novosti o festivalu možete pratiti na službenoj Facebook stranici te na službenom webu www.darkometalfest.com.

Službeni Facebook event nalazi se na linku: fb.com/event

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *