Loading...
Novosti

STEVE MORSE SLUŽBENO NAPUŠTA DEEP PURPLE KAKO BI BRINUO O BOLESNOJ ŽENI

Gitarist DEEP PURPLE-a Steve Morse službeno je napustio bend kako bi se brinuo o svojoj supruzi Janine koja se bori s rakom. Morseova objava dolazi četiri mjeseca nakon što je gitarist rekao da će uzeti pauzu u bendu, u nadi da će se ponovno pridružiti svojim kolegama iz benda kada se zdravlje njegove supruge poboljša, a na turneji ga je zamijenio irski blues-rock gitarist Simon McBride.

U subotu (23. srpnja) DEEP PURPLE su objavili sljedeću izjavu putem društvenih medija: “DEEP PURPLE najavljuje da će se Steve Morse, koji je bio njegov gitarist više od četvrt stoljeća, povući iz benda. Steveove osobne okolnosti onemogućile su mu da se posveti rasporedu benda tijekom 2022. i kasnije. Prije nekoliko mjeseci Steve je otvoreno podijelio s obožavateljima benda tužnu činjenicu da se njegova supruga Janine bori s rakom i, prema njegovim vlastitim riječima, ‘jednostavno moram biti tamo s njom’.
Otkako se pridružio bendu 1994., Steve je napisao i snimio osam studijskih albuma s bendom: ‘Purpendicular’, ‘Abandon’, ‘Bananas’, ‘Rapture Of The Deep’, ‘Now What?!’, ‘Infinite’, “Uuu!” i ‘Turning To Crime’ Osim toga, Steve je također snimio mnogo ploča uživo s DEEP PURPLE tijekom godina.
Steve će jako nedostajati bendu, ekipi, menadžmentu, izdavačkoj kući i svima onima koji su imali zadovoljstvo raditi s njim tijekom godina. Uvijek je bio zahvalan na podršci i ljubavi obožavatelja DEEP PURPLE diljem svijeta. Pravi majstor…“

Morse je efektivno preuzeo DEEP PURPLE slot Ritchieja Blackmorea 1994.g.  i od tada je bio u grupi dulje od Ritchieja.

Morseova solo karijera obuhvaćala je rock, country, funk, jazz, klasiku i fusion. Počeo je svirati gitaru oko 11. godine, kasnije je pohađao glazbenu školu Sveučilišta u Miamiju gdje je studirao klasičnu gitaru i jazz. Kao “gitaristov gitarist”, pet uzastopnih godina bio je proglašen za “Najboljeg sveukupnog gitarista” u anketi čitatelja prije nego je uvršten u njihovu Galeriju velikana. Njegov rad dobio je sedam nominacija za nagradu Grammy, a pojavio se na više od 200 albuma.

Najnoviji album DEEP PURPLE, “Turning To Crime”, izašao je u studenom preko earMUSIC-a. Album sadrži DEEP PURPLE-ove verzije velikih rock klasika i glazbenih dragulja – uključujući pjesme koje su izvorno snimili Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, Cream i The Yardbirds – pažljivo odabrane od strane svakog člana benda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.