Loading...
Izvještaji

STEEL PANTHER & THE LOUNGE KITTENS @ GASOMETER WIEN, 29.03.2015.

STEEL PANTHER & THE LOUNGE KITTENS @ GASOMETER WIEN, 29.03.2015.

Godinu dana nakon fenomenalnog koncerta u Grazu američki parody glam metalci Steel Panther vratili su nam se u bližu okolinu, ovaj put u Beč.
6_SPPred rasprodanom dvoranom Gasometer (oko 3500 ljudi) promovirali su svoj najnoviji četvrti studijski album ”All You Can Eat”. S dvije godine starijim i nešto slabijim albumom u odnosu na prva tri albuma Steel Panther nije ništa izgubio. Atrakcija, žestina i show program su i dalje prisutni i na njima mogu im zavidjeti i puno popularniji uzori s L.A. scene ’80-tih.

4_SPDakle, red metala, red humora, pokoja ženska dojka u kadru, pa opet red metala i tako naizmjence skoro dva sata. Zagarantirana zabava na najvišem sviračkom i vokalnom nivou. Od pjesama s novog albuma čuli smo i vidjeli: ”Pussywhipped”, ”Party Like Tomorrow Is The End Of The World”, ”Gloryhole”, ”If I Was The King” i ”Ten Strikes You’re Out”. A stare hitove: ”The Shocker”, ”Fat Girl”, ”Stripper Girl”, ”Girl From Oklahoma”, ”Death To All But Metal”, ”Asian Hooker” i ”Eyes Of A Panther” publike je prihvatila s oduševljenjem.

Za kraj odnosno za izlazak na bis ostavljeni su neizbježni hitovi: ”Party All Day” i ”Community Property”.

1_TLKRezime koncerta? Vrhunski zabavan heavy metal koncert sa svim klišejima i šablonama koje jedan metal koncert treba imati. Za one radoznale vrijedi napomenuti da je predgrupa bila grupa ”The Lounge Kittens” s tri djevojke, pop verzija Van Canta. Publici se njihov nastup učinio dosta interesantno iako ja baš nisam oduševljem s nečime što nema veze s hard/heavy žanrom. Jedini zanimljivi trenutak je bio pop prepjev pjesme ”Run To The Hills” od Iron Maidena.

Setlista:
Runnin’ With the Devil (Van Halen song)
Pussywhipped
Party Like Tomorrow Is the End of the World
Fat Girl (Thar She Blows)
Tomorrow Night
The Shocker
(Hair Solo)
17 Girls in a Row
Gloryhole
If I Was the King
(Guitar Solo)
Ten Strikes You’re Out
Acoustic:
Kanye
Weenie Ride
Stripper Girl
Why Can’t You Trust Me
Girl From Oklahoma
(with The Lounge Kittens)
Asian Hooker
Eyes of a Panther
Death to All but Metal
Bis:
Community Property
Party All Day (Fuck All Night)

Izvještaj: Dino Alić
Foto: Zlatko Vlašić | zlatko@venia-mag.net

7_SP

3_SP

2_SP

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *