Loading...
NajaveNovosti

ŠPANCIRFEST 2014: BLONDIE, LAIBACH, URBAN&4, STEREO MCs I MNOGI DRUGI NA STORME GRADU

ŠPANCIRFEST 2014: BLONDIE, LAIBACH, URBAN&4, STEREO MCs I MNOGI DRUGI NA STORME GRADU

spancirfestŠesnaesti Špancirfest, koji će se na ulicama i trgovima varaždinske povijesne gradske jezgre održati posljednjeg tjedna kolovoza – od 21. do 31. kolovoza, bit će, kao i sva dosadašnja izdanja Festivala dobrih emocija, obilježen bogatim i raznolikim koncertnim programom.

Posjetitelji Špancirfesta će u deset dana festivala na pozornici kod Starog grada moći vidjeti čak trinaest velikih glazbenih imena u koncertnom nizu koji je sastavljen tako da zadovolji ukuse svih vrsta i svih generacija, potpunu u duhu Festivala dobrih emocija.

Koncertni program kod Starog grada započinje u subotu, 23. kolovoza i nastupom velikih imena čak dviju generacija slovenske glazbene scene. Na Stari grad stižu kultni glazbeni aktivisti iz Laibacha te moderni žestoki zvuk Siddarthe.

U nedjelju 24. kolovoza selimo se natrag u Hrvatsku sa zanimljivom kombinaciju momaka koji partijaju s najvećim svjetskim zvijezdama – 2Cellos te miljenika varaždinske publike Urban&4, koji će izvesti i nekoliko pjesama s njihova zajedničkog albuma što nije svakidašnji događaj.

Pravi krešendo, međutim, zbiti će se u ponedjeljak 25. kolovoza, kada će se na pozornicu kod Starog grada, nakon što publiku zagriju i oznoje žestoki zagrebački Malehookers, popeti kultni njujorški Blondie. Blondie su jedan od najutjecajnijih američkih bendova, koji su najveće uspjehe postigli kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih sa svojim energičnim i eklektičnim zvukom u jednakoj mjeri zasnovanom i na punku i novom valu, ali i disku te popu. Predvođeni karizmatičnom Debbie Harry, Blondie su se krajem devedesetih u velikom stilu vratili na scenu i od tada neprestano, turnejama i uspješnim albumima potvrđuju svoju relevantnost. U Varaždin dolaze na krilima novog dvostrukog albuma izdanoga u svibnju ove godine.

Nakon takvog ponedjeljka, pozornica kod Starog grada malo će se odmoriti, a koncertni program se nastavlja u petak 29. kolovoza, i to plesnim ritmovima starog prijatelja Špancirfesta Kirila Džajkovskog, koji nastupa kao Djaikovski feat. TK Wonder & Mc Wasph te slavnih londonskih Stereo MCs.

Subota, 30. kolovoza rezervirana je za hrvatsku scenu. Nastupaju redom: provokativni turbofolk-punk bend Brkovi, otkačeni Kawasaki 3P te svježa atrakcija Punčke.

Špancirfest će, na velikom finalu u nedjelju 31. kolovoza, nakon duge odsutnosti iz Varaždina, zatvoriti hrvatski Stonesi – Parni valjak, pojačani budućim velikim zvijezdama i dobitnicima Porina za najbolje debitante godine – Silente.

Ulaznice za pozornicu kod Starog grada mogu se kupiti preko interneta na web stranici Špancirfesta ili Entrio.hr internet prodaji te na svim na prodajnim mjestima sustava Eventim.
Od ranije je u prodaji ograničen broj festivalskih ulaznica po cijeni od 139 kn s kojima posjetitelji mogu uživati u svih trinaest koncertnih nastupima na Starome gradu.

Osim festivalskih, od utorka 1. srpnja, u prodaju će biti puštene i vikend ulaznice, po cijeni od 199 kn za prvi odnosno 169 kn za drugi vikend Špancirfesta te dnevne ulaznice čija se cijena, ovisno o danu, kreće od 49 do 139 kn. No, za svaki će koncertni dan biti dostupna i ograničena količina dnevnih ulaznica s posebnim popustom s kojim će one koštati između 39 i 124 kn.

Pozornica Stari grad:
Subota (23.08.) – Siddharta, Laibach
Nedjelja (24.08.) – 2Cellos, Urban&4
Ponedjeljak (25.08.) – Malehookers, Blondie
Petak (29.08.) – Djaikovski feat. TK Wonder & MC Wasph, Stereo MCs
Subota (30.08.) – Punčke, Kawasaki 3P, Brkovi
Nedjelja (31.08.) – Parni Valjak, Silente

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *