Loading...
Novosti

SLOVENSKA SIDDHARTA IMA NOVI SINGL “NOVI SVET”

Siddartha Novi SvetNajveči slovenski rock bend ikad, Siddharta je ljeti s dva rasprodana koncerta u Cankarjevom domu u Ljubljani uz ponovno sudjelovanje sa Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija proslavila 10. obljetnico rasprodanog koncerta održanog na stadionu Bežigrad.

Grupa je doduše sa Simfoničarima i dirigentom Davidom de Villersom prvi put surađivala još godinu prije spektakularnog bežigradskog koncerta. Tada su u povodu proslave obljetnice legendarnog slovenskog radia Val 202 u Križankama prvi puta sudjelovali na dvije pjesme. Sjajna kemija koja se tada desila između benda i Simfoničara, te općeg oduševljenja publike suradnjom, ideja da naprave veliki zajednički koncert bila je rođena. Projekt se materijalizirao 2003. godine koncertom na Bežigradom koji je bio jedan od najvećih i najiščekivanijih glazbenih događaja u Sloveniji, a kojeg ni do današnjeg dana nitko od slovenskih glazbenika nije nadmašio.

Povodom proslave te 10, obljetnice na spomenutom koncertu u Cankarjevem domu Siddharta i Simfoničari su premijerno predstavili i snimili akustičnu verziju pjesme “Novi Svet” (Keaziree), koju će od sljedećeg tjedna i uključiti u setlistu na svojim nastupima.

Pjesmu možete besplatno skinuti sa Siddhartine web stranice: www.siddharta.net.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *