Loading...
Recenzije

SIRENIA – The Seventh Life Path

SIRENIA – The Seventh Life Path

sirenia-theseventhlifepath-cover2015

Žanr: Symphonic/Gothic Metal
Ocjena: 4.5/5
Izdavač: Nuclear Blast
Datum izlaska: 8. svibanj, 2015           

The Seventh Life Path je sedmi studijski album norveškog symphonic/gothic metal benda Sirenia. Bend se sastoji od četiri standardna člana, ali se povećava prilikom turneja pošto Veland svira cijelu plejadu instrumenata na albumu. Trenutni članovi su Morten Veland (gitare, vokal, bas, klavijature, piano, mandolina, zvučni efekti, producent), Ailyn (vokali), Jonathan A. Perez (bubnjevi), Jan Erik Soltvedt (gitare).

Sedam se čini kao omiljeni broj frontmana Mortena Velanda pošto se pojavljuje na svim albumima u naslovima pjesama, osim na jednom, a na ovom je sedam dominantan na coveru. Dizajnirao ga je Gyula Havancsák i mislim da je obavio dobar posao. Ima dosta sitnih detalja poput broja 7 skrivenog u obliku kose, kao i sedam ruža, zmija i gavrana.

The Seventh Life Path je ima pravi omjer symphonic i gothic elemenata bez da ijedni budu dominanti što čini slušanje zanimljivim i ugodnim. Osobno nisam fan Ailynog glasa koji je često, u nedostatku bolje riječi, “premačkast”, tako da sam ostao ugodno iznenađen kada sam ju čuo na ovom albumu jer zvući puno bolje nego na prethodnom.

Morten je napravio dobar posao s tekstovima, ali izvrstan s glazbom. Zvuk je bogat i slojevit, miksan i produciran to savršenstva bez da zvući pre-producirano. Svaki element je na svom mjestu s razlogom, a ne samo da bi pjesme zvučale više “epski”.

Neke od pjesama koje bi izdvojio su The Silver Eye, Insania i Tragedienne koja na vrlo lijep naćin zatvara album. Postoje i druge dobre pjesme, ali ću vam pustiti da ih otkrijete sami, a ispod možete pogledati video za njihov prvi singl s albuma, Once My Light.

Popis pjesama:

 1. Seti
 2. Serpent
 3. Once My Light
 4. Elixir
 5. Sons Of The North
 6. Earender
 7. Concealed Disdain
 8. Insania
 9. Contemptuous Quitus
 10. The Silver Eye
 11. Tragedienne

Trajanje: 55 minuta, 8 sekundi

Album je bilo ugodno slušati, te je samo jedan u nizu izvrsnih albuma koji su izašli ove godine. Ako vam se sviđa symphonic nema razloga da vam se ne svidi album, osim možda osobnih preferencija, a i ako niste fan moći ćete uživati u njemu. Poslušajte ga, nećete požaliti.

Recenzija: Matija Marković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *