Loading...
Izvještaji

SILENTE – Zagreb, Tvornica kulture, 08.05.2015.

SILENTE – Zagreb, Tvornica kulture, 08.05.2015.

ZAGREB U LOVU NA ČUDESA

Silente, domaća glazbena atrakcija iz Dubrovnika, od izlaska svog prvijenca „Lovac na čudesa“ prije dvije godine neumitno osvaja srca ljubitelja profinjenog pop-rock izričaja. Silente su netom objavili svoj drugi studijski album „Neće rijeka nebom teći“, a već su u petak, 08. svibnja 2015., rasprodali zagrebačku Tvornicu kulture u kojoj će nastupiti i sutradan. Tako su Silente lansirali Zagreb u lov na čudesa odlučivši na zagrebačkim koncertima u cijelosti  odsvirati oba svoja studijska uratka.

IMGP0013

Oko 21:45 pred publiku okupljenu u Tvornici kulture, sastavljenu uglavnom od starijih tinejdžera pa je Tvornica odisala duhom pravog maturalnog tuluma, izlaze Silente i trenutno su uzrok fanatičnog vrištanja. Doista, obožavatelji(ce) popularnih Dubrovčana svojom su glasnom potporom, vriskovima, pljeskom i glasnim pjevanjem u glas s fantastičnim Silente održali dobru lekciju starijim generacijama koncertne publike pop i rock, pa čak i metal izričaja!

IMGP0165

Kada je riječ o Silente, posebice stoga što je bend odsvirao oba albuma u cijelosti i uistinu začarao Tvornicu posebnim zvukom svojih nota, nepotrebno je pobrojati odsvirane pjesme. Ono što je mnogo važnije reći je da je Silente u samo nekoliko godina izrastao u respektabilni bend koji odiše zrelošću, koji na pozornici iskazuje kompaktnost i povezanost, čiji je nastup prožet primjetnom dozom osjećaja i uživanja mladih glazbenika u svojim pjesmama i koji s izuzetnom jednostavnošću prenosi onu dobru, toliko dobru energiju na publiku da ista ne može ne skakati na pjesme dinamičnijeg i energičnijeg karaktera ili pune duše pjevati na one sentimentalnijih boja.

IMGP0208

Ono zbog čega sam osobno naklonjena Silenteu je čistoća i pitkost zvuka kojeg vodi gitara u rukama Tibora Karamehmedovića, jasno i glasno miljenika ženskog dijela publike, i violina u rukama nevjerojatne Lorene Milina. Potom su tu kompleksni stihovi koji na trenutke oslikavaju trenutno osjećanje, a u sljedećem ti isti više nemaju nikakvog smisla, no povrh svega tu je naprosto nevjerojatno kombiniranje svilenkastih glasova Doris Kosović i Lorene Milina sa vrlo izražajnim i čistim vokalom Tibora Karamehmedovića. Silente je upravo zahvaljujući tim svojim osobinama zadivio Tvornicu kulture, raspametio najmlađe obožavatelje (posebice pripadnice nježnijeg spola), a svojim jasno definiranim scenskim izgledom privukao još jednom pažnju na ozbiljnost svog glazbenog djelovanja.

Silente live @ Tvornica kulture, 08.05.2015

Glazbeno Silente, a itekako su to pokazali i dokazali večeras u Tvornici kulture, danas doista mogu stati uz bok mnogim starijim kolegama i ponosno podići glave kada publika iz petnih žila pjeva danas uistinu legendarnu „Terca na tišinu“ koja je možda uslijedila prerano gledamo li presjek koncerta, „Ne gledaj me kao da sam“, „Čudna ili čudesna“, najnovije „Neće rijeka nebom teći“ ili „Još jednom“. I tako više od dva sata… neumorno, predano, emotivno, pozitivno, sa smješkom na licu zbog svakog pljeska, svakog glasnog dueta s publikom. Silente su, večeras su u Tvornici kulture to dokazali, danas nesumnjivo jedno od imena na domaćoj pop sceni na koje i u narednim godinama treba ozbiljno računati. Možda su sasvim neočekivano postali najveća senzacija hrvatske pop scene, no nisu sasvim neočekivano rasprodali Tvornicu kulture…. dvije večeri za redom. Baš zato – vidimo se „Na istom mjestu“!

>>>>>>> FOTO GALERIJA <<<<<<<

Izvještaj i foto: Ivana Sataić – ivana@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Mag-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, bit će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *