Loading...
Izvještaji

SILENTE – Zagreb, Dom sportova, 20.02.2016.

SILENTE – Zagreb, Dom sportova, 20.02.2016.

Mlada i talentirana družina iz Dubrovnika okupljena pod imenom Silente se nešto manje od godinu dana nakon promocije svog drugog albuma „Neće voda zrakom teći“ u Tvornici kulture vratila u Zagreb i trijumfirala pred dupko punom malom dvoranom Doma sportova.

Silente

Ako je prije koncerta i postojala pokoja rasprava treba li bend sa samo dva albuma iza sebe ambiciozno krenuti na Dom sportova, od sinoć više ne postoji. Silente su se, u to nema nikakve sumnje otkad su se pojavili na domaćoj glazbenoj sceni prije tri godine sa danas već legendarnom „Tercom na tišinu“ do danas etablirali u pravi glazbeni brend kojeg sve ozbiljnije doživljava i starija publika, zaključujem pogledom po publici svih godina na parteru i tribinama Doma sportova. Kod Silente se događa priča slična onoj koja se prije nešto više od 20 godina ispisivala na prvim dvoranskim koncertima domaćeg kantautorskog broja jedan, Gibonnija – publika je nabrijana i euforična, scenski nastup je opušten i na nivou, Silente na pozornici vidno uživa – sve je na svom mjestu i njihovi se koncerti više ne propuštaju.

31 Silente

Posebnost dubrovačkog benda svakako je dodatak očaravajućeg zvuka violine u klasični pop-rock izričaj, osjetilni dodir s etno elementima dubrovačkog podneblja ali i kombinacija dva ženska s muškim vokalom. Svoju izvođačku izvrsnost Silente pokazuju svakom pjesmom, no oni koji su sinoć punu pažnju pridavali uistinu fantastičnoj energiji s bine primijetili su kako Silente briljira posebice u pjesmama koje bi zbog svoje atmosfere trebali okarakterizirati zahtjevnijima poput „Dragi vjerujem u sve“, „Neće voda zrakom teći“, „Na istom mjestu“, „I mojoj i u tvojoj sobi“, , „Jer te imam da me boliš“, “Pjesma koja samu sebe mrzi”.

Silente

S druge strane temperaturu do granice ključanja u dvorani podižu danas doista svevremenska „Terca na tišinu“ koju su u Domu sportova sa svojim glazbenim miljenicima izveli odabrani fanovi, ali činilo se i zidovi dvorane. Kao posebne miljenice publike iskristalizirale su se i pitke i zavodljive „Čudna ili čudesna“, „Morski ljudi, morske žene“, „Neobranjivo“, te na samom kraju „Još jednom“.

24 Silente

Silente su u Domu sportova prezentirali koncert vrhunske kvalitete i pokazali se kao skupina mladih glazbenika na koje u budućnosti treba ozbiljno računati. Njihov zvuk je izbalanisran, čist i jasan prvenstveno definiran gitarom Tibora Karamehmedovića i violinom Lorene Milina. Njihov vokalni izražaj sve uvjerljivije definira pitki i svilenkast glas Doris Kosović, a njihovu scensku ekspresiju definiraju ove dvije djevojke, svaka sa svojom glazbenom osobnošću i elegantnim i profinjenim, a istovremeno mladenačkim odjevnim kombinacijama. Silente su nakon koncerta u punoj maloj dvorani Doma sportova ozbiljni pretendenti na mjesto domaćeg broja 1 u pop-rock kategoriji. Zbog svoje energije i prpošnosti, ali i glazbene emotivnosti i zrelosti to itekako zaslužuju.

>>>>>>>> GALERIJA FOTOGRAFIJA <<<<<<<<

Izvještaj i foto: Ivana Sataić

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Maga-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, biti će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *