Loading...
Izvještaji

SIDDHARTA – Zagreb, Tvornica kulture, 27.02.2015.

SIDDHARTA – Zagreb, Tvornica kulture, 27.02.2015.

“NAJ SE TRESE, NAJ SE TRESE”

Žestoko, moćno  i svjetski. To su prvi dojmovi sa koncerta koji se održao 27.02. u Tvornici, a za to možemo zahvaliti bendu koji je dobro znan u Hrvatskoj, pod nazivom Siddharta. Ovo je Siddharti bilo sedmo gostovanje u Hrvatskoj, a ovog su puta obilježavali 20. godina karijere. Može se sa sigurnošću reći da je i nakon 20. godina, Siddharta odlična i uigrana ekipa, koja može bez problema stajati uz bok najvećim svjetskim bendovima. Slovenija ima pravo biti ponosna na svoje dečke.

3_seven_mouldy_figs

Predgrupa Siddharti bila je alter–rock grupa Seven Mouldy Figs. Radi se o trima djevojkama iz Zagreba koje su publici donijele malo psihodeličnih melodija. Cure sviraju i pjevaju jako dobro te su zagrijavale publiku koja je iz minute u minutu bila sve brojnija. Dobra su i mlada ekipa te jedno od iznenađenja na sceni u Hrvatskoj. Ono što me se baš nije dojmilo bile su instrumentalne stvari, dok  su mi pjesme gdje se svira i pjeva kao npr. u „From me to you“  zvučale fantastično. Opet, ovisi tko što preferira. Sve u svemu iznenađujuće i  jako dobro. Sve pohvale našim curama.

12_Siddharta

Nakon kraće pauze, jedan od najboljih slovenskih bendova, ponovno je zapalio Zagreb. Prostor koji je bio namijenjen za publiku skroz se popunio i koncert je mogao početi. Siddharta je jedan od onih bendova koji mogu pjevati jednako dobro, kako na stadionima, tako i u manjim klubovima. Hrvatskim fanovima, Siddharta je dobro znana. Ovo im je bio peti nastup u Zagrebu, a sedmi ukupno u Hrvatskoj. Svaki put iznenade, donesu nešto novo i zadovolje sve svoje fanove. Tako je bilo i ovaj put. Nastup je započeo hitovima poput: „Apokalipsa“, „B Mashina“ i „Bonsai“ na što je publika odmah reagirala glasnim pjevanjem i skakanjem. Komunikacija Siddharte i publike bila je cijelo vrijeme na nivou, te su jedni drugima davali energiju i uživanciju. Upravo je za pohvaliti odabir pjesama i vjerujem da niti jedan fan nije otišao kući sa razočaranjem. Slijedi nastavak koncerta uz: „Napoj“, „Rave“ i „Pot v X“, a cijelo vrijeme sve je popraćeno kako audio tako i video elementima. Dečki iz Siddharte sve što rade, rade s velikom ljubavlju prema glazbi, a to se vidi u njihovom pristupu i profesionalizmu. Ništa se ne prepušta slučaju i cilj je nikoga ne razočarati. Jedna od najljepših balada grupe Siddharta, „Samo edini“ pjevala se složno i jednoglasno, isto kao i pjesma „Neon (Shusuglao)“ nakon koje je Tomi prenio pozdrave Josipi Lisac, koja je imala prilike gostovati na njihovom koncertu u Stožicama u istoimenoj pjesmi. Sljedeća je bila pjesma brzog ritma „Brezokoff“, a istim tonom nastavilo se uz pjesmu „Ring“ i „Na soncu.“ Nakon toga, kad pjevač Tomi kaže: “Naj se trese, naj se trese“, zna se da uskoro dolazi munjevit i odličan hit „T.H.O.R“ koji nosi tzv. Rammstein štih u sebi.

14_Siddharta

Odabir sljedeće pjesme me ugodno iznenadio jer mi je jedna od najdražih suradnji Siddharte, a pjesma je prelijepa. Riječ je o pjesmi „Od višine se zvrti“ koja je u originalu napisana od strane Vlade Kreslina, slovenskog glazbenika. Izdana je 1986., a kasnije Kreslin i Siddharta rade rock verziju te iste pjesme, koja se našla na albumu Kreslinčice iz 2000. godine. Publika je naravno ostala oduševljena. Pjesmom „Novi svet“ dečki iz Siddharte napuštaju pozornicu. Međutim još nije kraj. Glasna publika uz povike: „Hoćemo još“, zove Siddhartu na bis. Tako su odsvirali još četiri pjesme: „Platina“, „Klinik“ , „Orion Lady“  i za kraj veliki hit sa albuma Saga „Vojna Idej.“ 

Ova večer nije bila samo u znaku 20. godina Siddharte, nego je i pjevač Tomi Meglič dočekao svoj 38. rođendan upravo na pozornici u Zagrebu. Publika mu je otpjevala na slovenskom: „Vse najboljše za te“ , a cijeli se bend zahvalio publici i kasnije se pridružio fanovima na druženju do kasnih sati. Hvala Siddharti na još jednoj noći za pamćenje i nadam se da ćemo se opet negdje vidjeti.

>>>>>> FOTO GALERIJA<<<<<<

Izvještaj: Tamara Pevec
Foto: Martina Šestić | martina@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Mag-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, bit će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *