Loading...
NajaveNovosti

SIDDHARTA VEČERAS U TVORNICI KULTURE

SIDDHARTA VEČERAS U TVORNICI KULTURE

Kultna slovenska industrial/rock mašina Siddharta večeras će nastupiti u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kuture te tako sa hrvatskom publikom proslaviti impresivnih 20 godina na sceni.
SIDDHARTA_Zagreb_2015Siddharta je osnovana 1995. Njihov prvi album “ID” odmah je skočio na vrhove glazbenih ljestvica 1999. Taj uspjeh su nadmašili 2001. s izlaskom albuma “Nord”, kojeg je premašio album “Rh”- 2003,a s kojim je uslijedio i rasprodani koncert na Stadionu Bežigrad. Zatim je uslijedio album “Petrolea” (2006) popraćen izrazitim produkcijskim pristupom te je u prosincu 2009. izašao album “Saga”. “Saga” je njihov prvi album koji nije snimljen u Sloveniji već u Los Angelesu i to s poznatim glazbenim producentom Rossom Robinsonom, koji je dvije godine kasnije s njima radio i na šestom albumu “Vi”, koji je snimljen uživo s publikom na stadionu Stožice.

Kao predgrupa Siddharti, nastupit će Zagrepčani – SEVEN MOULDY FIGS.
Seven Mouldy Figs (7MF) je alter-rock bend iz Zagreba koji broji tri članice – Lauru M. (bas gitara), Lauru N. (bubnjevi i back vokal) i Luciju (gitara i vokal). Bend je osnovan 2012. godine, a na ljeto 2014. postaje trio i nastavlja u pomalo eksperimentalnom smjeru uz obožavani miks žanrova. 7MF iza sebe ima dva EP-a, mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji i BiH i izvodi samo autorske pjesme na engleskom jeziku. Trenutno radi na prvom albumu koji je najavljen singlom Sound 008 i koji će ugledati svijetlo dana do kraja 2015. godine.

SATNICA KONCERTA:
20:30 ulaz
21:00 Seven Mouldy Figs
22:00 Siddharta

Na dan koncerta cijena ulaznice iznosi 80 kn.

www.siddharta.net
www.facebook.com/Siddhartaofficial

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *