Loading...
Novosti

SEPULTURA: ANDREAS KISSER O PJESMAMA NA NOVOM ALBUMU

SepulturaSEPULTURA za dva dana, točnije 25. listopada, objavljuje svoj novi album The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart za Nuclear Blast, a možete ga naručiti ovdje.
Andreas Kisser je za “DP no estudio com o Sepultura” ispričao o čemu govore pjesme na albumu:

Intro
Intro je zapravo demo koji smo napravili prije nego smo ušli u studio sa svim pjesmama odsviranim istovremeno! Kao da u isto vrijeme slušate sve pjesme koje će kasnije na albumu zasebno preslušati. Zvuči izvrsno, bučno i moćno, a nastala je kao rezultat nezgode na mom računalu. Svaka je pjesma bila na svojoj traci, a kad sam slučajno pustio sve zajedno zazvučale su mi snažno i prekrasno pa sam to odlučio pokazati dečkima i na kraju im se svidjelo!

Trauma of War
Ovo će biti prva pjesma na albumu i jedna je od najbržih i najbrutalnijih koje smo ikada napravili. Izvedba našeg bubnjara Eloya je fantastična, pjesmi je dala takvu energiju da su gitare, bas i vokal morali nadići taj nivo brutalnosti. Ovo je zasigurno najsnažnija pjesma za početak albuma. Tekstove sam napisao inspiriran prijateljima koju su bili ratu i vratili se traumatizirani i s problemima s kojima će morati žvijeti do kraja života.

The Vatican
Ironična posveta konklavi koja je izabrala papu Franju I. kao nasljednika Benedikta XVI. U ovoj ojesmi ima death metal utjecaja. Stihovi govore o tome kako je Vatikan nastao, prepuna je krvi, ubojstava, orgija, korupcije, preljubništva. Jedna je od najperverznijih pjesama koju sam ikada napisao.

Impending Doom
Pjesma usporena tempa, sa teškim pikovima i low-tuned ritmom. Nadimak joj je bio ‘Puxada’ zbog specifičnosti gitarističkog riffa. Pjesma je jako žestoka. Stihovi su Derricokovi. Govori o prokletom naslijeđu koje se prenosi iz generacije u generaciju. Kakav ćemo svijet ostaviti svojim potomcima?

Manipulation of Tragedy
Još jedan Derrickov tekst. Govori o kolektivnoj manipulaciji preko kulture straha, stvarajući tragične i drastične situacije kako bi se opravdalo određene odluke koje su donijeli vladajući, opravdavajući tako ograničenja društvu. Izmišljen pristanak. Pjesma je nastala iz Eloyevog ritma sa dvostrukom bass pedalom. Zvuči baš kao prava Sepultura sa utjecajima iz različitih razdoblja benda.

Tsunami
Derrick je napisao stihove, djelom je inspirirana prirodnim fenomenom, a dijelom ‘cunamijem’ informacija koje svakodenvo dobijamo preko interneta i medija općenito. Cunami je najsnažnija sila prirode, snažnija od potresa, tornada ili oluje. Jednostavno uništava sve na svom putu. Rezultat je potpuno uništenje, ali i potpuno pročišćavanje, novi početak.

The Bliss of Ignorants
Derrickov tekst. Govori o iluziji stvorenoj u društvu da smo slobodni činiti što želimo, ali u stvarnosti, ali stvarnost nije takva. Sloboda je ograničena i dio društva živi u neznanju, euforiji, bez svijesti o onome što ih okružuje. Pjesma započinje perkusijama, prigušenim i groovy zvukom. Nadimak joj je bio ‘Brasuca’. Mješavina je ritma sa albuma Roots i Chaos AD. Ross nas je inspirirao da istražimo još više tu brazilsku stranu. U ovoj pjesmi sudjeluje i Fred Ortiz (bivši bubnjar Beastie Boysa koji svira s Derrickom u Maximum Hedrumu).

Grief
Ova pjesma počinje čistim gitarama na način na koji to nikad prije nismo ni pokušavali. Mislim da nam je na ovom albumu to bio najveći izazov i ispalo je nevjerojatno. Napisao sam pjesmu inspiriran tragičnom nesrećom koja se dogodila u Brazilu u siječnju 2013. Preko 200 djece poginulo je u požaru u noćnom klubu. Prostor nije imao potrebne izlaze za nuždu te je većina umrla gušenjem, bilo je užasno. Maleno je mjesto na jugu države odakle je većina poginulih, bilo zavijeno u crno. Pjesmu sam napisao kako bih odao počast žrtvama i njihovim obiteljima.

The Age of the Atheist
Za ovu pjesmu su me inspirirala teška vremena u kojima danas živimo i to koliko je teško vjerovati u nešto. Mnošrvo teorija urota protiv službenih izvješća od kojih boli glava, religije se udaljuju jedna od druge kao nikada do sada stvarajući razdor umjesto jedinstva. Mi moramo vjerovati u svoju snagu. Mi, kao narod, imamo moć promijeniti sve i mi gubimo tu vjeru, postajemu tupi i beznadni.

Obsessed
Govori o anskioznom kupovanju. Kompulzivno kupovanje nepotrebne robe i posljednično nakupljanje stvari rezultat su nekontrolirane žeđi. Ljudi ne interesira porijeklo onoga što konzumiraju. Postoji trajna potraga za zadovoljstvom kroz konzumaciju, sprječavajući ljude da se razviju kako treba. U ovoj pjesmi sudjeluje Dave Lombardo. Velika je čast što je ova ikona i mjastor dio naše pjesme.

Više pročitajte ovdje.

www.sepultura.com.br
www.facebook.com/sepultura
www.nuclearblast.de/sepultura

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *