Loading...
Izvještaji

SAXON, PHIL CAMPBELL & THE BASTARD SONS – Slovenija, Ljubljana, Kino Šiška, 11.12.2016.

SAXON, PHIL CAMPBELL & THE BASTARD SONS – Slovenija, Ljubljana, Kino Šiška, 11.12.2016.

Nedjelja 11. prosinca bila je rezervirana za odlazak u Ljubljanu u dvoranu Kina Šiška na koncert legendarnih britanskih heavy metalaca Saxon! Ovo je bio njihov peti nastup u glavnom gradu Slovenije. Pred nepunom dvoranom Saxon je odsvirao nešto manje od dva sata. Na ovoj turneji promovirali su zadnji studijski album ”Battering Ram”, pa su i s njega odsvirali: ”Battering Ram”, ”Queen Of Hearts” i ”The Devil’s Footprint”.  Nažalost na ovom koncertu i na par idućih nema basiste Nibbsa koji je zbog obiteljskih razloga trenutno napustio turneju, a kao zamjena nastupio je Gus Macricostas.

Dvorana Kino Šiška je jedan od boljih, ako ne i najbolji koncertni prostor u ovim krajevima. Zvuk i produkcija koncerta na vrhunskoj razini. Ponašanje benda i komunikacija s publikom odlična. Mislim da se o Saxonu previše i ne mora pričati, zna se kakav će koncert biti i da će nas legendarni dedeki uvijek oduševiti. Pjevač Biff Byford je najstariji u bendu i sa svojim 65 godina ponaša se i nastupa kao mladić od 30-tak godina. Također isto velike pohvale bubnjaru Nigelu koji se vratio nakon pretpljenog moždanog udara prije par godina.

Jedina zamjerka koncertu je izbacivanje hita ”Denim And Leather”, ali smo zato mogli uživati u hitovima kao što su: ”Crusader”, ”Princess Of The Night”,  ”747 (Strangers In The Night)” i naravno ”Wheels Of Steel”. Velike pohvale Saxonu što na ovoj turneji publika može birati koje će pjesme bend svirati, pa je tako bila odluka između ”The Eagle Has Landed” i ”Broken Heroes”, pa je na kraju Biff odlučio da će odsvirati obje pjesme.

Kao predgrupa nastupio je gitarist ”Motorheada” Phil Campbell sa svojim bendom ”The Bastard Sons”. Pomalo punkerski koncert je zvučao jako dobro, čak se Biff iz Saxona pojavio na pozornici i odpjevao klasični hit ”Ace Of Spades” što je publika jako dobro prihvatila.

>>>>>>> FOTO GALERIJA <<<<<<<

Izvještaj: Zlatko Vlašić – zlatko@venia-mag.net
Foto: Vedrana Dobrić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.